Linus Torvalds premiat amb el Computer Pioneer Award de l’IEEE

Compartir

L’informàtic finlandès rep el guardó en reconeixement a la seva tasca amb el nucli Linux.

La IEEE Computer Society ha decidit atorgar el guardó Computer Pioner (Pioner de la Computació) d’enguany a Linus Torvalds per la creació del nucli (kernel) Linux utilitzant la filosofia del codi obert.

Aquest guardó, fundat el 1981, rendeix tribut als que han aportat alguna cosa destacat a la creació i vitalitat de la indústria tecnològica. Entre els seus anteriors guanyadors s’expliquen un dels pares de la intel · ligència artificial, Edward Feigenbaum, o Sergey Lebedev, un dels responsables de la introducció de la primera computadora a la Unió Soviètica.

Linux com nucli i al costat de les altres peces del projecte GNU, ha permès utilitzar el conjunt GNU / Linux com a sistema operatiu en tots els àmbits possible: des dels servidors, passant per les ordinadors desktop (en les quals no ha tingut molt èxit), fins als smartphones.

En aquests últims val la pena recordar que Android és un derivat de Linux, ja que empra el mateix nucli.

 

Copyleft 2014 El Mur Tecnològic
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà El Mur Tecnològic

YCOM
Últimes entrades de YCOM (Veure'ls tots)
Etiquetes: