Linux 3.3: la tornada d’Android

Compartir

La principal novetat del kernel del sistema operatiu del pingüí és que tornem a tenir codi font d’Android en el seu interior.

Gradualment, i a partir d’aquesta versió 3.3 que acaba de ser llançada, el codi font d’Android pot començar a tornar al kernel Linux. De moment, en aquesta nova revisió s’hi han inclòs diversos subsistemes i funcionalitats procedents del robotet verd, segons podem llegir a Kernel Newbies.

Tot i descendir de Linux, Android fou apartat d’aquest sistema “mare” farà gairebé un any i mig per considerar els desenvolupadors del sistema del pingüí que Google emprava el seu codi font però no tornava res a aquesta mateixa comunitat o tornava massa poc.

Les perspectives són de continuar amb aquesta integració en el futur, de manera gradual, fins que Android torni novament a la cleda de Linux.

A nivell tècnic, la plataforma del robot verd manté certes diferències amb Linux, com per exemple en el sistema gràfic ja que Android no empra sistema de finestres X-Windows, pel què els programes de GNU/Linux són difícilment recompilables directament en Android, tret que abans siguin arreglats aquests aspectes tècnics.

 

Copyleft 2012 www.imatica.org
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà www.imatica.org

YCOM
Últimes entrades de YCOM (Veure'ls tots)
Etiquetes: