Linux Foundation presenta iniciativa per proporcionar fons per a projectes de codi obert

Compartir

Entre els primers beneficiats s’hi troba OpenSSL, afectat fa poc per la vulnerabilitat Heartbleed.

La Core Infrastructure Initiative consisteix en una iniciativa creada i impulsada des de la Linux Foundation en la qual hi participen nombroses empreses de l’ecosistema GNU/Linux amb l’objectiu de dotar de fons econòmics a diversos projectes lliures considerats clau per al bon funcionament de les infraestructures crítiques d’Internet.

Entre les empreses compromeses en aquest projecte s’hi troben gegants de les noves tecnologies com Google, Facebook, Cisco, IBM, Microsoft o VMware entre d’altres, tot i que els fons seran gestionats per la Linux Foundation.

El problema de molts d’aquests projectes és que van començar com a iniciatives individuals o d’uns pocs que van guanyar importància, usuaris i desenvolupadors d’una forma ràpida, a més d’atreure l’interès de la indústria tecnològica que els ha situat en punts clau de la seva infraestructura.

Sense dubtar en cap moment de la seva qualitat, la complexitat creixent de coordinar grups nodrits de desenvolupadors, correctors, traductors i altres perfils, a més de gestionar la pròpia evolució del programari i la dependència de fonts de finançament que depenen de donacions i mecenatge i no són contínues, ha fet que tant personal com els mateixos responsables d’aquests projectes es guanyin moltes vegades la vida amb altres feines que difereixen de la seva tasca en aquestes iniciatives, a les quals dediquen una part del seu temps.

Per això, la present Core Infrastructure Initiative pretén dotar dels fons necessaris a aquest tipus de projectes per contractar personal a temps complet o realitzar exhaustius tests de seguretat sobre el programari.

El bug Heartbleed de l’OpenSSL (precisament una de les aplicacions crítiques d’Internet) ha estat el galvanitzador de la indústria per materialitzar aquest projecte i, precisament, aquest programari de seguretat serà el primer en rebre fons de la Core Infrastructure Initiative.

No serà l’únic projecte finançat per aquesta iniciativa que, des de la Linux Foundation, defineixen com a “multi-million dollar”, tot i que tampoc s’han donat a conèixer quins seran els altres projectes a finançar. És possible que aquesta llista es vagi confeccionant en les properes setmanes i mesos.

 

Copyleft 2014 El Mur Tecnològic
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà El Mur Tecnològic

Guillem Alsina
Etiquetes: