Linux Foundation publica guia breu per substituir el Windows XP

Compartir

La fundació que promou el sistema operatiu del pingüí proposa Xubuntu 12.04 LTS com a substitut al veterà sistema de Microsoft.

Fa uns dies, concretament el 18 d’aquest mateix mes, finalitzava el cicle de vida de Windows XP, el que vol dir que aquest sistema (que encara equipa sobre un terç dels equips informàtics del món, xifres aproximades proporcionades per Net Applications) ja no rebrà més actualitzacions de seguretat, ni tan sols per fallades que siguin considerades crítiques.

Això deixa a un ampli percentatge de la població usuària al descobert davant de possibles fallades que es puguin descobrir en aquesta ja vetusta plataforma, la qual cosa constitueix un risc no només per a ells mateixos, sinó per a tota la comunitat tecnològica en general.

Des de Microsoft, evidentment, es propugna l’actualització del sistema operatiu a una versió més moderna de Windows, si és possible Windows 8.x, però moltes màquines que executen actualment l’XP no són capaces de córrer la darrera versió del sistema o, d’aconseguir-ho, no ho fan amb la fluïdesa que seria desitjable.

És per això que una de les alternatives proposades és substituir Windows XP per Linux. Però, com fer-ho i per quina distribució optar?

Des de la Linux Foundation (Fundació Linux) han volgut donar resposta a aquest problema mitjançant una breu i senzilla guia (en anglès) que explica com instal·lar una distro GNU/Linux en el nostre ordinador ara amb Windows XP, pas a pas.

I quina ha estat la distribució triada? Des de la Linux Foundation han optat per Xubuntu 12.04, ja que la seva configuració li permet ser àgil en ordinadors amb recursos de maquinari restringits i que no són de darrera generació, i perquè és una LTS, sigles de Long Term Support, el que indica que tindrà suport tècnic encara fins al 2017.

Això implica que fins d’aquí a tres anys, Ubuntu publicarà pegats de seguretat per a aquesta versió, així com actualitzacions del programari present en el sistema.

Xubuntu empra l’escriptori Xfce, més lleuger que els habituals GNOME, KDE, i el Unity propi d’Ubuntu, pel que és una de les opcions vàlides per a màquines que ja tenen alguns anys i a les quals, per tant, els manca potència per a l’execució dels darrers sistemes operatius.

 

Copyleft 2014 El Mur Tecnològic
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà El Mur Tecnològic

YCOM
Últimes entrades de YCOM (Veure'ls tots)
Etiquetes: