L’iPad continua dominant

Compartir

Les darreres xifres trimestrals de vendes de tablets reafirmen el domini d’Apple amb el seu iPad, esperonades les vendes pel nou model.

El nou iPad ha capitanejat les vendes de tablets per a Apple, sent responsable de bona part del 68,2% de les vendes mundials d’aquests aparells que ha aconseguit la companyia de Cupertino en aquest darrer trimestre.

En total han estat més de disset milions de tablets els venuts per Apple en aquest període, dos milions més que en el trimestre immediatament anterior i un increment de les vendes d’un 84,3%, posant de relleu el gran moment que viu aquest format de dispositiu electrònic.

Com a segon venedor, encara que a molta distància de la companyia de la poma mossegada, ens trobem amb Samsung. La sud-coreana encara ha crescut més que la nord-americana (un 117,6% respecte a l’any passat), però encara té un escàs 9,6% del mercat. Amazon, amb el seu reeixit Kindle, manté la tercera posició amb un 5% del mercat, seguida d’Asus i Acer.

El segment dels tablets es veurà sacsejat en els mesos vinents per l’entrada en escena de les màquines equipades amb Windows 8, el Nexus 7 de Google i, segons apunta la consultora IDG (que és qui ha proporcionat les dades), un nou llançament d’Amazon.

El llibreter nord-americà ofereix actualment en catàleg el Kindle Fire, un lector de llibres electrònics amb pantalla a color, tecnologia d’ús multitasca, i basat en un Android personalitzat per la mateixa companyia a un preu que el fa molt assequible. Google, però, s’ha posat a la seva alçada amb el Nexus 7, que ve a competir amb el Kindle ja que en el seu dispositiu, Amazon substitueix tots els serveis de Google pels seus propis, amb la qual cosa li està ‘robant’ a la companyia del cercador els ingressos per venda de continguts, quelcom essencial en la seva estratègia.

Podria ser que l’empresa de Jeff Bezos s’estigués preparant per a llançar un aparell amb majors capacitats i un maquinari actualitzat, ja que la seva oferta amb l’actual Kindle Fire es queda curta en potència davant del Nexus 7 al mateix preu.

 

Copyleft 2012 www.imatica.org
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà www.imatica.org

Guillem Alsina
Etiquetes: