L’iPad va complir àmpliament les expectatives en les seves primeres vint-i-quatre hores

Compartir

MacApple ha donat a conèixer les xifres que van envoltar el llançament del seu nou gàdget, i que només es poden qualificar d’una manera: espectaculars.

Redacció – Tot i les crítiques, els nois de Steve Jobs ho han tornat a fer: en tan sols 24 hores, venien 300.000 unitats del nou iPad.

El nou iPad 

La companyia de Cupertino ha publicat les xifres que van rodejar, dissabte passat 3 d’abril, al llançament de l’iPad als Estats Units: les 300.000 unitats venudes abans esmentades inclouen les reservades prèviament en línia, les venudes directament a través de les Apple Store (les botigues ‘retail’ de venda directa de la mateixa Apple) i els venuts per diversos distribuïdors.

L’èxit no es queda només en el nombre d’unitats venudes; durant les primeres vint-i-quatre hores, els orgullosos posseïdors dels primers iPads van descarregar un milió (1.000.000) d’aplicacions de l’App Store i van adquirir més d’un quart de milió (250.000) de llibres electrònics tot i que el nou gàdget d’Apple no empra tecnologia de tinta electrònica, pel que no es pot considerar com un lector d’ebooks en tota regla.

I el motiu d’això és que la tinta electrònica permet fabricar dispositius amb pantalles que simulen visualment un full de paper, amb la qual cosa no cansen la vista en no emetre llum. L’iPad té una pantalla LED la tecnologia de la qual no difereix de la de qualsevol ordinador portàtil modern, fet que comporta un cansament visual idèntic al produït per llegir a la pantalla d’un ordinador.

És previsible que el "fenomen iPad" continuï, almenys, durant els propers dies i setmanes, però -i a despit de l’entusiasme dels més acèrrims defensors de la companyia de la poma- és una incògnita com funcionarà aquest aparell a llarg termini. El motiu són les mancances que alguns analistes han indicat, com la falta de port USB o slot per a inserció de targes de memòria. Tot i això, cal indicar que també l’iPhone fou acusat de "deficiències" semblants, i això no ha esdevingut un obstacle per a que hagi constituït un èxit mundial i precedent de tot un fenomen de masses. I, si ens remuntem més enrere en el temps, els primers iMac foren criticats per prescindir d’unitat de disquet, fins i tot des de dins de la mateixa comunitat maquera, quelcom que es va revelar com trivial a posteriori.

Sigui com sigui, el nou iPad té assegurat el seu lloc a la història, ja sigui com un gàdget realment innovador o un trofeu per a mitòmans. Com sempre i com qualsevol altra cosa, té els seus defensors i els seus detractors.

Copyleft 2009 www.imatica.org
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà www.imatica.org

Guillem Alsina