L’iPhone 4 no és l’únic smartphone que té una antena “sensible”

Compartir

Apple deia que tots els terminals de tots els fabricants perden una mica de cobertura quan es toca amb les mans l’àrea que conté l’antena. La redacció d’aquest rotatiu ha revisat alguns manuals de reputats constructors, amb resultats diversos.

Redacció – Per molt que Nokia se’n rigui públicament de la companyia de la poma mossegada, és la primera en advertir (almenys en el manual del seu “vaixell insígnia” N900) que tocar o fregar amb la mà la zona del telèfon que allotja l’antena pot afectar la qualitat de la comunicació. Concretament, el següent text consta en la pàgina 20 del manual d’usuari de l’N900*: “És possible que el seu dispositiu tingui antenes internes i externes. No toqui l’antena quan estigui transmetent o rebent tret que sigui necessari. El contacte amb antenes afecta la qualitat de la comunicació, pot originar una potència superior durant el funcionament i pot escurçar la durada de la bateria”.

Captura de pantalla del manual del Nokia N900 en la qual s'hi indica que és millor no tocar l'àrea de l'antena
Captura de pantalla del manual del Nokia N900 en la qual s’hi indica que és millor no tocar l’àrea de l’antena

Sony Ericsson no fa un anunci tan obert, però de manera més encoberta sí que adverteix en el manual de l’Xperia X10 de la possibilitat que el fregament de la pell amb la zona del terminal en la qual s’allotja l’antena pot portar a efectes no desitjats: “No cobriu l’antena del telèfon quan estigui fent una trucada o transferint dades. L’antena es troba a la part posterior del telèfon”. No dóna més pistes, però si ho recomana per alguna cosa deu ser.

Samsung, en el manual del seu Wave, també fa advertències encobertes: en el cas que “la qualitat del so és deficient”, el fabricant coreà recomana “Assegureu-vos de no estar bloquejant l’antena interna del dispositiu”, però sense especificar res més.

Com veiem, dels tres fabricants examinats, només Nokia adverteix amb una mica de claredat sobre la possibilitat que la qualitat de la comunicació es vegi afectada en fregar la part del telèfon que conté l’antena amb la mà. Passem a veure ara altres fabricants.

Ni en el cas de RIM (BlackBerry) ni en el d’HTC hem trobat, almenys en els manuals examinats, cap text que faci referència a possibles problemes de cobertura o amb el rendiment de l’antena o la bateria si es toca amb la mà la part del terminal que l’allotja.

La conclusió? Difícil, sense cap mena de dubte, malgrat que ara per ara ningú s’ha queixat d’altres terminals que no siguin d’Apple…

* Tots els textos originals dels manuals examinats ho eren en castellà, però han estat traduïts al català per a la realització d’aquest article

Copyleft 2010 www.imatica.org
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà www.imatica.org

Guillem Alsina