L’iPhone 5 podria sortir a finals d’enguany

Compartir

MacEl retard de la nova generació del smartphone d’Apple permetria així allargar la vida a l’iPhone 4, encara que també és molt possible que hagi estat forçat pel tsunami patit al Japó. També donem una repassada als principals rumors sobre les novetats que podrà aportar aquest futur terminal.

Guillem Alsina (guillem@imatica.org) – En teoria, no hauria de faltar gaire per a què la nova generació de l’iPhone vegi la llum: presentada al llarg dels tres propers mesos, llançada als Estats Units a partir del juny, i després de l’estiu disponible a la resta dels principals mercats mundials. O, almenys, aquest és a grosso modo el cicle vital que any rere any la companyia de Cupertino ha seguit per al seu smartphone. Però aquest any es podria veure alterada tal programació.

Segons alguns rotatius en línia, l’iPhone 5 seria presentat en el darrer trimestre de l’any, i queda la incògnita de si arribarà a les botigues abans de la campanya nadalenca, a la qual es podria ajustar com a experiment per part d’Apple per veure si augmenten les vendes. Això també donaria temps a allargar les vendes de l’iPhone 4, un model encara molt vàlid i totalment adequat al mercat, del qual se’n podria fer una nova edició en color blanc per a acabar d’explotar-ho.

Una altra explicació al retard de l’iPhone 5 seria l’impacte del tsunami en les factories japoneses de components electrònics, que hauria afectat els subministradors de peces per al smartphone d’Apple.

Rumorologia al respecte

Parlar de l’iPhone 5 sense esmentar els principals rumors que pul·lulen al seu voltant seria una falta comparable a parlar d’un tal William Shakespeare sense esmentar en cap moment que era escriptor ni cap de les seves obres. Un anatema, vaja.

Segons els rumors a Internet, les possibilitats més plausibles són, en primer lloc, la inclusió d’una pantalla més gran, propera a les 4 polzades (els models comercialitzats fins ara la munten de 3,5”) que equipararia aquest smartphone amb altres terminals de la competència com el Nexus S fabricat per Samsung, i que inclouen pantalles d’aquesta mida. I, en segon lloc, un xip A5 (el mateix que ja equipa l’iPad 2) bategant al seu cor.

La carcassa variaria molt poc segons unes fonts i molt segons altres respecte a la versió precedent, l’iPhone 4. En el que sí que semblen posar-se d’acord ambdues postures és que a la part del darrere de l’aparell hi veurem una protecció metàl·lica, més resistent que en l’iPhone 4.

La inclusió de tecnologia NFC (Near Field Communication) és un rumor també plausible. Aquesta servirà, essencialment, per a realitzar pagaments amb el nostre telèfon, malgrat que és prou flexible per a la realització d’altres tasques. Altres smartphones com ara certs models de Nokia, ja la incorporen, i Google li ofereix tot el seu suport amb Android. De ser inclosa en l’iPhone 5 no seria d’estranyar que també la veiéssim present a l’iPad 3 o 4.

Les bateries intercanviables són un rumor constant per a tots els nous aparells d’Apple, però fins ara la companyia de Cupertino ha fet oïdes sordes a aquesta petició de molts dels seus clients, als qui agradaria comprar una altra bateria per portar-la de recanvi en els seus viatges. I és que la durada d’aquesta és un dels punts més criticats pels contraris al smartphone de la poma. Malgrat tot, res indica que l’iPhone 5 pugui ser el primer telèfon amb bateria intercanviable d’Apple, no hi ha raó per a això i és un canvi que, de donar-se, es podria reservar per a una nova generació que no introdueixi gaires novetats més.

Copyleft 2011 www.imatica.org
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà www.imatica.org

Guillem Alsina