L’iPhone 5 seguirà el rècord de vendes dels seus predecessors… i si no?

Compartir

Si el nou terminal de la poma mossegada no compleix amb les expectatives de rècord, les seves accions podrien baixar i quedar en dubte la feina de Tim Cook i el seu equip.

Detall del logotip d'Apple de la botiga de la cinquena avinguda a Nova York

Detall del logotip d’Apple de la botiga de la cinquena avinguda a Nova York

Aquesta tarda hora catalana, es presenta el nou iPhone, el qual s’espera que sigui un nou èxit instantani tal i com ja ens té acostumats la companyia de Cupertino. Alguns analistes pronostiquen fins a 10 milions d’exemplars que es vendran en els primers dies però, com sempre, qui té la darrera paraula són els consumidors.

El terminal d’Apple continua despertant passions, i a cada nova versió bat rècords de vendes. Els fanboys de la companyia de Cupertino són legió, i ja només els canvis estètics justifiquen per a ells la compra del dispositiu. Però també és cert que cada nova generació del terminal ha inclòs millores i novetats tant en el programari del sistema com en el maquinari, pel què la inèrcia dels seguidors serveix per a unes quantes vendes, però per descomptat no totes.

Serà la primera presentació d’un iPhone nascut després de l’era de Steve Jobs a l’empresa (el model immediatament anterior, el 4S, fou posat a la venda pocs dies després del traspàs d’aquest, però concebut íntegrament en vida del fundador de l’empresa), i Apple s’hi juga molt amb això.

De tenir èxit, s’aturaran durant força temps (almenys, fins a la presentació de la següent generació del telèfon) els dubtes sobre si la manca del factòtum de la companyia afectarà el seu futur. Al cap i a la fi, Jobs era la guinda d’un pastís compost per molts enginyers i dissenyadors, veritables artistes que han anat concebent els dispositius llançats per la marca al llarg dels darrers anys. Però era Jobs qui prenia les decisions de què llançar i com fer-ho, i ara molts es pregunten si Tim Cook estarà a la mateixa alçada que el seu predecessor.

Si les perspectives apunten a un nou supervendes, Apple no tindrà cap problema, és més, probablement la seva cotització pujarà. Però si les perspectives de vendes apunten a estancament, augment per sota de l’esperat o, directament, davallada respecte a models anteriors, els mercats s’acarnissaran en les accions de l’empresa.

En aquests moments no voldria estar a la pell de Tim Cook.

 

Copyleft 2012 www.imatica.org
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà www.imatica.org

Guillem Alsina
Etiquetes: