L’iPod Shuffle més petit i revolucionari

Compartir

AppleL’iPod més petit de la gamma ara li “parla” a l’usuari gràcies a la tecnologia de sintetització de veu.

Redacció – Apple ha renovat l’iPod Shuffle, el més petit de la seva gamma de reproductors MP3/MP4, empetitint-lo una mica més en tamany però augmentant les seves prestacions.

 

L'iPod Suffle

 

La seva principal novetat és la nova capacitat VoiceOver, que permet al Shuffle dir en veu alta el títol de les cançons, el nom dels artistes i de les llistes de reproducció. Això ho aconsegueix gràcies a l’ús de la tecnologia de sintetització de veu.

El procés es realitza en el programa iTunes gràcies a un afegit anomenat VoiceOver Kit, que llegeix les dades dels fitxers que volem sincronitzar amb el reproductor* i genera les dades parlades. La veu varia segons el sistema operatiu que s’estigui utilitzant, ja que en el Mac OS X Leopard emprarà la que ja inclou el mateix sistema operatiu, mentre que en la versió Tiger del sistema operatiu de la companyia de Cupertino o en un PC amb Windows, la veu que s’escoltarà serà la que inclou el VoiceOver Kit.

La funcionalitat de veu arriba fins al punt de poder informar de l’estat de la bateria o de la llista de reproducció que estem escoltant, permetent gràcies a això últim disposar de diverses llistes en el mateix iPod.

De moment, el nou iPod Shuffle està disponible en 14 idiomes, entre els quals s’hi troben l’anglès, espanyol, francès, italià, japonès, grec, xinès mandarí o turc.

La mida també decreix, tot i que la capacitat augmenta fins als 4 GB. Externament, el seu aspecte és molt més espartà, arribant a tenir una certa semblança amb un encenedor (també es deu al fet de que està construït en alumini), malgrat que continua incloent la pinça per agafar-lo còmodament a la roba.

Els controls passen de la superfície del reproductor al cable dels auriculars, essent més fàcils de manipular si anem pel carrer i portem el Shuffle en una butxaca. L’autonomia estimada per a aquest model és d’unes 10 hores.

L’iPod Shuffle de tercera generació ja es troba disponible a l’Apple Store online a un preu de 75 Euros. Es subministra acompanyat dels auriculars amb control remot i el cable USB per connectar-lo a l’ordinador, i està disponible en colors plata i negre.

* Aquí és de suposar que es referix a les etiquetes ID3 dels fitxers MP3 i altre tipus de metadades que es puguin trobar en altres formats suportats pel programari i els reproductors d’Apple.

Copyleft 2009 www.imatica.org
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà www.imatica.org

Guillem Alsina