L’IPSO Alliance promou l’

Compartir

Compta entre els seus membres amb empreses tan destacades com Cisco Systems, Sun Microsystems, Ericsson o SAP entre d’altres, i el seu objectiu és que la connectivitat a Internet mitjançant tecnologia IP s’estengui a tots els aparells d’electrònica de consum.


El logo de l'IPSO AllianceGuillem Alsina (guillem@imatica.org) – L’objectiu de la IPSO Alliance és el de promoure l’ús del protocol IP com a forma de comunicació per als dispositius electrònics més petits entre ells, i cap a Internet en qualsevol camp en el qual l’electrònica i la informàtica entrin en joc.

Actualment, i a més dels ordinadors de sobretaula i portàtils, la connectivitat a Internet ha passat a ser una funcionalitat més en telèfons mòbils i aviat podria ser-ho en electrodomèstics com els televisors i fins i tot en alguns més inversemblants com neveres, sensors de llum o aires condicionats (per qüestions de domòtica). Per a què aquesta connexió a la Xarxa de xarxes es faci efectiva, la IPSO Alliance aposta per l’ús de la tecnologia IP (Internet Protocol) i s’erigeix en evangelista davant dels fabricants i empreses relacionades en detriment de protocols propietaris i tancats.

Per complir amb aquest objectiu, la IPSO Alliance desenvoluparà i publicarà estudis tècnics (white papers), estudiarà les necessitats i requisits de la indústria i recolzarà les diferents organitzacions que creen estàndards oberts en base al protocol IP, com la IETF (Internet Engineering Task Force). També gestionarà tot el màrqueting per donar a conèixer la mateixa aliança i tots els membres que estiguin donats d’alta, així com fomentar el ‘networking’ intern i les sinergies que puguin sorgir.

Per formar part de la IPSO Alliance cal donar-se d’alta com a membre pagant una quota que varia entre els 2.500 dòlars per al tipus de membre Contributor, i 5.000 per al Promoter. Naturalment, amb aquests preus, entre els seus membres més destacats comptem amb potents empreses del sector de l’electrònica i la informàtica com poden ser Sun Microsystems, Freescale, Atmel, Cisco Systems, Ericsson, o SAP.

Segons informa el prestigiós rotatiu en línia OSnews, la base tecnològica que l’Aliança IPSO proposa per introduir connectivitat IP en els dispositius més petits com per exemple microcontroladors encastats, és la pila uIP TCP procedent del projecte de sistema operatiu obert per a dispositius encastats i maquinari de pocs recursos Contiki.

Guillem Alsina