Llançats els primers terminals amb Firefox OS

Compartir

L’espanyola Movistar i l’alemanya Deutsche Telekom són les primeres operadores en confiar en la plataforma software de la fundació Mozilla i els dispositius creats per a ella per ZTE i Alcatel, amb més llançaments que han de venir.

Mozilla ha anunciat, juntament amb Movistar, Deutsche Telekom, ZTE i Alcatel, el llançament dels primers terminals amb Firefox OS per als consumidors finals, a preus assequibles, amb l’etiqueta a sobre de “telèfons barats”.

ZTE Open

ZTE Open

Per a l’usuari, el sistema és pràcticament idèntic a qualsevol altra opció disponible en el mercat actualment, només que les apps no es descarreguen i s’instal·len en local, executant-se també en el telèfon, si no que es tracta en la seva totalitat d’aplicacions web, a les quals s’hi accedeix a través del navegador que, evidentment, empra tecnologia Firefox.

En ser les aplicacions online, part de la seva càrrega de procés (de treball) passa al servidor, amb la qual cosa aconseguim que amb un maquinari menys potent que els seus homòlegs basats en altres sistemes operatius, el telèfon faci més. Això permet que, en ser un maquinari també més econòmic, el terminal sigui més barat.

Els primers dispositius posats a la venda al mercat són el ZTE Open i l’Alcatel One Touch Fire, amb preus populars a l’abast de qualsevol butxaca.

Alcatel One Touch Fire

Alcatel One Touch Fire

Firefox OS és el sistema alternatiu als actualment establerts (iOS i Android com a més populars, BlackBerry OS i Windows Phone en un segon grup) que gaudeix de més suport per part de la indústria. Entre les altres plataformes, Tizen ha rebut el suport de Samsung que encara no s’ha materialitzat en un terminal, i Ubuntu Touch encara no ha aconseguit enrolar cap fabricant, almenys que se sàpiga públicament.

El suport d’altres fabricants a Firefox OS, com ara Sony, LG o Huawei, està compromès per a més endavant.

 

Copyleft 2013 El Mur Tecnològic
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà El Mur Tecnològic

Guillem Alsina
Etiquetes: