LogMeIn facilita l’accés al nostre telèfon mòbil allà on ens trobem

Compartir

Telefonia mòbilLa companyia disposa d’una tecnologia que ens permet accedir a l’escriptori del nostre telèfon de manera remota, ideal per a centres d’assistència tècnica i fins i tot per a usuaris finals que siguin "mandrosos" a l’hora d’escriure en el petit teclat del seu terminal.


Guillem Alsina (guillem@imatica.org) – Imaginem-nos la següent situació: ens trobem al bell mig d’una zona rural, sense una botiga d’informàtica o servei tècnic a prop, i amb un problema de funcionament o configuració en el nostre telèfon mòbil, que necessitem actiu per rebre o realitzar alguna trucada important. La situació sembla perduda… tot i que només de forma aparent. Gràcies a LogMeIn, empresa productora de solucions d’accés remot, ara es pot accedir remotament a un telèfon mòbil i fer-lo anar com si el tècnic tingués el dispositiu a les seves mans. Tot això gràcies a Internet i a una connexió 3G.

D’aquest producte, anomenat LogMeIn Rescue+Mobile, se’n va presentar en el recent Mobile World Congress de Barcelona la versió del client per a dispositius Android, la plataforma basada en GNU/Linux i promoguda per Google de la qual se’n preveu una explosió en els propers mesos/anys fins arribar a copar una part molt important de l’ecosistema dels sistemes operatius per a telèfons mòbils. Prèviament, els usuaris de telèfons Symbian, BlackBerry i Windows Mobile, ja podien gaudir dels avantatges que els proporciona aquest programari.

Avantatges que, òbviament, queden patents en un servei tècnic de qualsevol mena que hagi de donar suport a usuaris en mobilitat. Un altre dels avantatges que aporta, a més, aquesta solució de LogMeIn, és el fet que funciona en modalitat SaaS (Software as a Service, aplicació allotjada en un servidor propietat de la companyia, i els serveis de la qual són contractats), amb el que el cost de manteniment, actualització i incidències es redueix a zero.

La persona que proporciona el servei d’assistència pot accedir a la consola d’administració a través del navegador web del seu ordinador, veient una imatge del terminal amb el qual està operant i el que té aquest en pantalla en cada moment. El sistema disposa de seguretat, en exigir que sigui el propietari del terminal qui permeti l’accés al seu telèfon per part del tècnic en forma remota.

Fins i tot podem concloure que aquesta aplicació pot arribar a ser útil a aquells usuaris als quals els resulti "pesat" teclejar en el seu terminal, ja que el control remot permet un accés a totes les funcions del telèfon, com ara redactar i enviar missatges SMS. Fins i tot podem arribar a realitzar trucades o despenjar el telèfon per respondre a una trucada entrant, fins aquí arriba la potència del servei.

Els proveïdors de serveis que empren LogMeIn Rescue+Mobile per oferir suport a la seva base de clients amb smartphones, han experimentat, de mitjana, com la satisfacció dels seus clients ha augmentat més d’un 35%, i un 25% a la primera trucada per resoldre el problema, i com han hagut d’emprar menys temps en trucades*. De fet, el 97% dels clients finals de mòbils que realitzen una sessió de LogMeIn Rescue+Mobile afirmen amb posterioritat que prefereixen el suport remot**. Com a resultat, els usuaris finals de mòbils que reben aquest suport millorat són més propensos a recomanar el seu proveïdor de serveis a un amic o membre de la seva família i estan menys disposats a canviar de proveïdor***.

A més d’aquest servei, LogMeIn compta amb una àmplia varietat de productes que faciliten l’accés i treball remot, tant per a departaments de servei tècnic com per a empreses. Aquests productes i serveis poden veure’s en el seu lloc web.

Una mostra de LogMeIn R+M sobre Android

* Segons una anàlisi interna de LogMeIn a partir dels resultats d’una enquesta realitzada a clients de Rescue+Mobile.

** Segons estudis interns realitzats per un proveïdor de telefonia mòbil el nom del qual no ha estat revelat.

*** Segons estudis interns realitzats per un proveïdor de telefonia mòbil el nom del qual no ha estat revelat.

Guillem Alsina