LogMeIn va presentar novetats de control remot molt interessants

Compartir

Mobile World Congress 2010Juntament amb Intel, han desenvolupat una peça de firmware que permet accedir a una màquina fins i tot quan el maquinari o el programari d’aquesta ha patit una fallada, i un programari per a compartir un escriptori amb diversos smartphones, molt simple i ràpid d’utilitzar.

Especial Mobile World Congress 2010

Guillem Alsina (guillem@imatica.org) – El recent Mobile World Congress celebrat a Barcelona ha estat l’escenari triat per LogMeIn, empresa de programari dedicada a les solucions de connectivitat i treball remot, per ensenyar les seves noves creacions.

Des de fa dos anys, aquesta companyia ha estat treballant juntament amb Intel en una solució encastada en el firmware de la companyia californiana que permet a un tècnic accedir remotament a l’ordinador per realitzar-hi tests de maquinari i tasques de manteniment.

La solució és tan potent que permet que es pugui accedir a la màquina fins i tot si aquesta té fallades de maquinari. Amb que tan sols pugui arrancar (el que implica que el processador, la memòria, la tarja de xarxa i la circuiteria necessària per al procés d’arrancada funcionin, tota la resta no és indispensable), ja es pot accedir des de fora.

Naturalment, aquesta solució és independent del sistema operatiu que s’executi a la màquina, ja que no necessita arrancar-lo per a treballar. És una capa intermèdia entre el maquinari i el programari.

Aquest producte ja està sent integrat per Intel en els seus productes vPro dirigits al terreny corporatiu, sota el seu propi segell com a marca. Segons Richard Redding, vicepresident i director general de la divisió mòbil de la companyia, LogMeIn és pionera en aquest camp i, de moment, l’única en oferir una solució d’aquesta mena.

Pel que fa a tecnologia mòbil, el més destacable és LogMeIn Express, una aplicació d’accés remot que permet a l’usuari d’un smartphone connectar-se a l’escriptori d’un ordinador de sobretaula per tal de poder veure el que s’hi troba.

La demo que estaven executant en el congrés consistia en una presentació PowerPoint executada en un escriptori Windows que es podia veure en diversos smartphones com ara un iPhone. L’aplicació a instal·lar per poder visualitzar remotament un altre escriptori està basada en Flash, tret de per a l’iPhone en el que, naturalment, és un producte semblant el que fonamenta la seva base en no acceptar Flash el telèfon d’Apple.

Tal i com és habitual en els productes de la companyia, el seu ús és molt simple (ha estat pensat per a usuaris finals amb un nivell de coneixements normal) i permet establir una connexió remota compartint l’escriptori en uns deu segons.

Un cop iniciada l’aplicació a l’escriptori que es vol compartir, aquesta genera un nombre de nou xifres que és el que s’haurà de donar a aquelles persones que desitgem que es connectin a la nostra màquina. Aquestes poden fins i tot tenir-ne el control, sempre que les autoritzem.

També tenim a la nostra disposició una eina de xat, de moment només textual però que seria interessant que s’hi afegís la possibilitat de realitzar-lo per veu per a més comoditat -quelcom que podria quedar per a més endavant-.

La gamma de productes que ofereix LogMeIn és realment diversa i completa, pel que és difícil que professionals i usuaris no trobin en el seu catàleg algun producte que s’adapti a les seves necessitats.

Copyleft 2009 www.imatica.org
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà www.imatica.org

YCOM
Últimes entrades de YCOM (Veure'ls tots)