L’USB 3.0: deu cops més ràpid

Compartir

Només falten uns dies per a què es faci la presentació oficial de la nova generació d’USB, coneguda com la 3.0, que si bé té diverses variants respecte a l’actual, hi ha una gran particularitat que és la més notòria: la transmissió de dades és deu cops més ràpida que l’USB 2.0.


Analía Lanzillotta – Un exemple d’aquesta velocitat de transferència el va donar Intel, una de les empreses que va participar en el seu desenvolupament, de la mateixa manera que altres empreses com HP, NXP Semiconductors, Texas Instruments i Microsoft: la companyia va assegurar que si es transfereix una pel·lícula d’alta definició d’uns 27GB amb l’USB 3.0 trigaria només una mica més de 70 segons, mentre que ara triga una mica menys de 15 minuts.

I mentre s’espera que es faci el llançament al mercat (quelcom que seria ja directament per a l’any vinent o fins i tot per al 2010), es poden anar veient algunes característiques més.

Una altra qüestió és que els seus cables són més gruixuts, quelcom que farà possible que suporti més equips en el mateix HUB i que utilitzi electricitat “centralitzada i intel·ligent”, el que vol dir que no es desaprofitarà gens d’energia com a l’actual. I una cosa que també cal remarcar és que serà compatible amb l’USB 2.0.

De moment, només s’han anticipat aquests detalls d’aquesta nova generació, encara que la presentació oficial es farà dins de 10 dies, durant la SuperSpeed USB Developer Conference, a Califòrnia, que es durà a terme el 17 i el 18 de novembre si bé, com hem comentat, el llançament serà en un o dos anys.

Font:

Informática MasterMagazine > Actualidad – informática

Guillem Alsina