MacBook+Lumia 1020, la combinació triada pels mitjans al MWC

Compartir

Després d’observar els periodistes amb els quals he coincidit en molts actes de les diverses empreses expositores del Mobile World Congress, he vist un percentatge força alt i representatiu que, com a ordinador, empren un MacBook en les seves diverses variants (Air o Pro) i, com a smartphone però en mode de càmera de fotos/vídeo, un Nokia Lumia 1020.

És una constatació objectiva i que qualsevol que s’hagi dedicat a mirar al seu voltant a les rodes de premsa i presentacions diverses, haurà pogut constatar sense gaire dificultat.

Cada mitjà, cada professional, opta per una ‘panòplia’ de dispositius per capturar la imatge i el vídeo, i per treballar amb text, composar la notícia i publicar-la, segons les possibilitats econòmiques, el nombre de corresponsals que hi tinguin desplaçats i la política corporativa (o la inexistència d’aquesta).

En el cas dels blocs independents el tema no depèn de cap política corporativa, si no del que hagi triat cadascun dels integrants de la redacció pel seu compte, en molts casos material ja orientat a la tasca que realitzen.

Que els Mac hagin estat sempre populars entre els professionals independents no és gens estrany i, de fet, té fama guanyada com a màquina triada per dissenyadors gràfics, i els qui es dediquen a la fotografia i el vídeo.

Així a primer cop d’ull, diria que en una mostra aleatòria prou àmplia de periodistes acreditats al Mobile, un 60% o més lluiria Mac, mentre que el 40% empraria diferents marques de PC, sense cap marca que predomini sobre les altres.

En el cas de les càmeres de fotos/vídeo, es pot optar per un smartphone (ja prou ben equipats per cobrir la missió, especialment si es tracta de vídeos per penjar després a YouTube o similar) o una càmera professional. Un 30-40% dels presents ha optat pel Nokia Lumia 1020 per a les dues funcions indistintament.

Els he vist muntats en trípodes com si fossin càmera de televisió, simplement a les mans amb alguna corretja de subjecció, i fins i tot com a dispositius secundaris amb una altra càmera professional, però realment omnipresents al llarg de tota la fira.

No m’estranya, sincerament; ja amb anterioritat n’hem ensenyat les excel·lents capacitats tant en fotografia com en vídeo d’aquest terminal, de manera que no és estrany que professionals (i aficionats) que han de treballar amb material audiovisual, l’escullin en gran majoria per a les seves creacions.

 

Copyleft 2013 El Mur Tecnològic
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà El Mur Tecnològic

Guillem Alsina
Etiquetes: