Malware assalta LinkedIn

Compartir

Utilitza com a esquer suposats nus de famoses per dur l’internauta a pàgines que contenen el malware.


Redacció www.imatica.org/Agències – L’èxit de les xarxes socials de contactes a través d’Internet (ja siguin de caire personal o professional) les ha fet un objectiu desitjable per als creadors de malware, que estan atacant sistemàticament a llocs com Facebook o MySpace. Aquest cop li toca el torn a LinkedIn, una xarxa de networking professional que gaudeix de gran èxit en el món anglosaxó malgrat que també té grans quantitats d’usuaris d’altres llocs del món.

Concretament, ha estat l’empresa de seguretat Trend Micro la que ha alertat d’aquest problema. El mecanisme tradicional que empren els cibercriminals és usar diverses funcions dins del servei de xarxa social, com ara LinkedIn Answers i l’accés des de dispositius mòbils. Trend Micro, ha descobert alguns perfils de LinkedIn que contenen enllaços a codi maliciós, usant els noms i imatges de personalitats famoses entre les quals es troben les cantants Beyoncé Knowles i Victoria Beckham o les actrius Christina Ricci, Kirsten Dunst, Salma Hayek o Kate Hudson, naturalment al·ludint a suposats nus per tal de captar l’atenció del públic masculí, encara majoritari a Internet.

Els enllaços maliciosos continguts en aquests perfils porten als navegadors a través d’una sèrie de redireccionaments, per arribar finalment a llocs infectats amb codi maliciós.

És important destacar que són diverses les rutes que pot prendre aquesta infecció. Trend Micro, actualment, està realitzant una investigació en profunditat d’aquests atacs per detectar i protegir contra aquestes amenaces. Així mateix, la companyia mantindrà actualitzat el seu bloc amb informació addicional sobre aquest cas.

Guillem Alsina