Mandriva es salva

Compartir

LinuxUn grup d’inversors del qual no se n’ha donat a conèixer la identitat, posa els diners necessaris a la companyia que anuncia una reestructuració.

Redacció – El productor francès de solucions GNU/Linux ha esperat fins a tenir entre mans i finalitzada la darrera versió de la seva distribució, Mandriva 2010 Spring, que ja portava algun temps de retard, per a anunciar que s’ha realitzat en la seva empresa una inversió que la salva de la fallida.

Aquesta inversió arriba acompanyada d’una reestructuració que ha de permetre al productor de programari gal redefinir la seva estratègia empresarial adaptant-la més a les necessitats del mercat. La mateixa empresa s’ha fet responsable d’una erràtica política de negoci duta a terme en el passat que espera rectificar ben aviat.

Per a això, intentarà copar a nivell europeu els mercats de l’educació, industrial, serveis i retail, oferint per a això productes professionals, així com buscar també el suport del mercat OEM. Mandriva s’autoproclama una de les líders del mercat europeu, afirmació que ben bé podria haver estat certa fa una dècada, però que avui és més que dubtosa.

D’altra banda, l’empresa passarà per un procés de reestructuració que, molt ens temem, acabarà amb acomiadaments per tal d’alleugerir-ne el planter.

Pel que fa a la nova versió de la seva distribució GNU/Linux, aquesta inclou com a principals novetats el smart desktop o escriptori intel·ligent, un escriptori semàntic que aprofita una interfície gràfica especial anomenada Ginkgo que permet relacionar fitxers entre ells mitjançant meta-etiquetes. Així, podem vincular pàgines web amb documents de text i imatges, inserint informació en els arxius però -i segons Mandriva- sense posar en entredit la privacitat de l’usuari.

També disposa del darrer programari llançat: els entorns d’escriptori KDE 4.4.3 i GNOME 2.30.1, i Firefox 3.6.6 entre d’altres. La versió comercial Powerpack (de pagament) inclou a més còdecs d’àudio i vídeo i programari propietari de VMware i Adobe entre d’altres.

Copyleft 2010 www.imatica.org
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà www.imatica.org

YCOM
Últimes entrades de YCOM (Veure'ls tots)