MapaTIC.cat: l’eina imprescindible per localitzar serveis TIC a Catalunya

Compartir

CatalunyaLa Secretaria de Telecomunicacions i Societat de la Informació va presentar a finals del mes passat aquesta eina en línia que pretén erigir-se en el referent que permeti als usuaris trobar prestadors de serveis TIC per al que necessitin i a prop d’on són.

Redacció – Un dels problemes a l’hora de localitzar qualsevol servei que necessitem és disposar d’un ventall d’ofertes a prop nostre, saber on són i què ens poden aportar. I el camp de les TIC (Tecnologies de la Informació i la Comunicació) no n’és una excepció, a més d’haver esdevingut quelcom indispensable per al correcte desenvolupament de qualsevol negoci. És per això que la Secretaria de Telecomunicacions i Societat de la Informació va presentar a finals del mes passat una nova eina que ha de permetre a qualsevol persona localitzar empreses que ofereixen serveis TIC a Catalunya a prop d’on es trobi.

MapaTIC consisteix en un servei en línia (accessible a través d’Internet) que inclou un cercador per paraules clau en el qual podem buscar tant empreses com esdeveniments relacionats amb les paraules introduïdes, com exemples de casos d’èxit que podem prendre com a referència, productes tecnològics o certificacions, un camp en el qual la Generalitat s’hi està ficant a fons amb el llançament i promoció de l’acTIC, una certificació en tres nivells (de més simple a més completa) que podem considerar com el “carnet de conduir” de la informàtica a Catalunya.

El MapaTIC ha estat desenvolupat pel centre tecnològic Barcelona Digital i està impulsat conjuntament pel pla PIMESTIC i el pla TIC.cat, ambdós coordinats per la Secretaria de Telecomunicacions i Societat de la Informació de la Generalitat de Catalunya i ACC1Ó. Fou presentat el passat dimecres 28 d’abril a Barcelona pel Secretari de Telecomunicacions i Societat de la Informació, Jordi Bosch, el director general de Barcelona Digital Centre Tecnològic, Carles Fradera, i la directora general d’ACC1Ó, Carme Botifoll.

Copyleft 2009 www.imatica.org
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà www.imatica.org

Guillem Alsina