Marissa Mayer compleix els objectius

Compartir

Cotització borsària a l’alça, lleugera recuperació en el mercat de les cerques, i manteniment de la posició global a més de tornar a ser protagonista de titulars, és el que ha aconseguit Yahoo! d’ençà que el seu destí està regit per la CEO procedent de Google.

Marissa Mayer, CEO de Yahoo!. Imatge de Magnus Höij a Flickr sota llicència Creative Commons

Marissa Mayer, CEO de Yahoo!. Imatge de Magnus Höij a Flickr sota llicència Creative Commons

Marissa Mayer sembla aprovar amb nota la seva gestió fins al moment. Yahoo! remunta lleugerament en l’índex de cercadors més emprats, i puja gairebé un punt percentual d’ençà que aquesta exdirectiva de Google va prendre les regnes de la companyia al juliol.

Els titulars en la premsa especialitzada no s’han deixat de succeir, i aquest cop no per parlar de la sempiterna crisi a la que s’enfronta l’empresa després que Google prengués el mercat per assalt, si no per parlar d’adquisicions, moviments i bones perspectives de recuperar part de la seva glòria passada.

Només una dada entela la gestió de Mayer, encara que sigui molt poc: a Yahoo! li ha passat per davant Facebook com un dels llocs més visitats de la Xarxa, fent-li perdre posicions en la lluita per les primeres places a escala global.

Però, sobretot, l’indicador més optimista de l’èxit de Mayer -i el que més interessa als inversors- és la pujada en la borsa que ha experimentat Yahoo!. La companyia ha passat dels 15,5 dòlars aproximadament als què venia cotitzant al juliol (quan Mayer es va incorporar al seu nou lloc) als més de 19 per acció que val ara.

Tot i que és un preu que queda molt lluny dels més de 100 dòlars per títol que va arribar a valdre en plena eufòria de les punt com poc abans de l’enfonsament del mercat de l’any 2000, i fins i tot dels 40 als quals va arribar a finals del 2005, l’empresa no arribava a aquest preu des de mitjans del 2008.

De ben segur que les adquisicions realitzades després de prendre possessió del càrrec, han ajudat a fer que els inversors vegin un futur optimista al seu davant i, conseqüentment, donin la seva confiança a l’empresa.

 

Copyleft 2012 www.imatica.org
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà www.imatica.org

Guillem Alsina
Etiquetes: