Mark Cerny, el dissenyador de la PS4, Premi Llegenda de Gamelab 2013

Compartir

L’arquitecte de la nova consola de Sony participarà a la Fira on repassarà la seva impressionant trajectòria que ha culminat en la PlayStation 4

NOTA DE PREMSA GAMELAB

Cerny repassarà a Gamelab Barcelona la seva trajectòria en la indústria del videojoc com a desenvolupador de grans llançaments i oferirà alguns detalls del procés de creació de la nova PlayStation 4. Serà la primera vegada que es donin a conèixer aspectes del desenvolupament de la consola fins ara només coneguts pels seus desenvolupadors.

La carrera de Mark Cerny va començar quan tenia tan sols 18 anys treballant a Atari, on va dissenyar pràcticament en solitari el Marble Madness, un dels jocs més recordats de la companyia. Després va passar a Sega, on va treballar com a programador de Sonic the Hedgehog 2, i més tard a Universal Interactive Studios, de la qual va ser vicepresident.

La seva vinculació amb Sony va començar a través de les seves col·laboracions amb l’estudi Naughty Dog, al que va proposar explotar les possibilitats de la llavors recentment llançada PlayStation per desenvolupar un videojoc de plataformes en 3D. El resultat va ser Crash Bandicoot, una de les millors creacions de la història del gènere. Després van venir altres grans títols com Jak & Daxter i Uncharted. Cerny també va desenvolupar projectes amb Insomniac Games, entre els quals hi ha Spyro the Dragon, Ratchet & Clank o Resistance.

L’any 2004 va rebre el Premi a tota una carrera de l’Associació Internacional de Desenvolupadors de Videojocs i el 2010 va ser inclòs al Hall of Fame de l’Acadèmia de les Arts i les Ciències Interactives d’Estats Units.

El Premi Llegenda de Gamelab va ser instaurat per Gamelab el 2011 per retre homenatge a les principals figures de la història del videojoc. El primer a rebre’l va ser Peter Molyneux, pare de la intel·ligència artificial aplicada als jocs, autor de Populous, Black & White, Theme Park, The Movies, Fable… L’any passat el guardonat va ser Hironobu Sakaguchi, el creador de la saga Final Fantasy i pare dels videojocs de fantasia.

El lliurament del Premi Llegenda a Cerny se celebrarà en el marc del lliurament dels Premis Nacionals de la Indústria del Videojoc, els coneguts com Puces, que destaquen les millors produccions i dissenys del puixant sector de l’oci interactiu a Espanya i que són votats pels membres de l’Acadèmia de les Arts i les Ciències Interactives. Les seves candidatures es donaran a conèixer en les pròximes dates.

Gamelab 2013 celebrarà la seva novena edició entre el 26 i el 28 de juny a la Filmoteca de Catalunya, situada al centre de Barcelona, a prop del Liceu i la Rambla, en un edifici de nova construcció inaugurat al febrer de 2012.

Gamelab 2013 compta amb el suport del Ministeri d’Educació, Cultura i Esport, el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya a través de l’Institut Català de les Empreses Culturals, l’Acadèmia de les Arts i les Ciències Interactives, l’Ajuntament de Barcelona i FICOD i el patrocini de Minijuegos.com, Autodesk, Windows Phone, Arm, Chartboost, InnoGames i Canada Game Nation, així com amb la col·laboració de Mediapro i EGCA (European Game Conference Alliance). Medi oficial: Rtve.es.

YCOM
Últimes entrades de YCOM (Veure'ls tots)
Etiquetes: