MeeGo, el veritable Chrome OS-killer

Compartir

Després de la sortida d’un primer vídeo en el qual es mostra un prototip de la distribució GNU/Linux producte de la fusió entre Maemo i Moblin executant-se sobre un tablet PC amb interfície tàctil, a aquesta plataforma li veig més avantatges que al Chrome OS de Google.

Guillem Alsina (guillem@imatica.org) – Potser no sigui tan lleuger com el sistema basat en navegador de la companyia de Mountain View, però és més versàtil; la gran diferència resideix en la possibilitat d’executar aplicacions en local, amb el que pot aprofitar perfectament el potencial de tota la base d’aplicacions del GNU/Linux en el qual està basat, a diferència de Chrome OS si és que Google no espavila amb Chromoting o Native Client, como se li vulgui dir.

Un altre avantatge que li trobo és la interfície en si mateixa, molt intuïtiva (en això cal dir que Intel la va clavar amb Moblin, de qui MeeGo n’ha heretat la interfície per a ordinadors i tablets), sobretot pel que fa a tablets amb interfície multitàctil. Mercès a un vídeo que mostra una versió pre-alpha de MeeGo per a tablets multimèdia, podem veure una interfície molt acurada i intuïtiva, que sense cap mena de dubte seduirà a molts usuaris.

Un segon avantatge que li trobo, ara enfront del binomi Android-Chrome OS, és que MeeGo presenta (almenys de cara a l’usuari; per al programador no el conec tant, però pel poc que en se, també) una major uniformitat, amb la qual cosa preparar una aplicació per a què funcioni en un ordinador, un tablet o un smartphone requerirà menys esforç. i la filosofia de treball no es diferenciarà gaire, mentre que jo sí hi veig una gran diferència entre les dues plataformes de Google.

Mentre que Chrome OS ha estat pres per la vox populi com l’antítesi de l’iOS i l’iPad, per a mi qui realment pot fer-li la competència al programari i maquinari d’Apple és aquest MeeGo que, per al meu gust, els supera en versatilitat. Òbviament, això últim és una opinió molt personal, però no crec que Chrome OS estigui a l’alçada de l’iOS, malgrat que sí ho està Android.

Copyleft 2010 www.imatica.org
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà www.imatica.org

Guillem Alsina