MeeGo llança versió per a automòbils

Compartir

LinuxÉs la primera plataforma GNU/Linux entre les més conegudes en comptar amb una versió específica per a vehicles que pot ser descarregada i utilitzada per qualsevol empresa o particular.

Redacció – MeeGo IVI 1.0 és la primera versió de la plataforma GNU/Linux producte de la fusió de Maemo (Nokia) i Moblin (Intel) per a automòbils després de l’elecció d’aquesta distribució per part de la plataforma GENIVI (en la qual s’hi troben fabricants com BMW, General Motors o Renault) com a referència a l’hora d’implementar solucions d’’infotainment‘.

Aquesta expressió anglosaxona descriu les solucions basades en els continguts informatius i d’entreteniment, i per al cas que ens ocupa es materialitzen en sistemes informàtics inclosos en els vehicles de motor la cara més visible dels quals són les pantalles tàctils.

MeeGo IVI (In-Vehicle Infotainment) és una plataforma de referència, el que implica que els fabricants poden acomodar-lo als seus propis requeriments. En ser un sistema obert i estar a disposició de qualsevol internauta per a la seva lliure descàrrega, de fet qualsevol persona pot crear-se (amb una mica d’habilitat i el maquinari necessari) la seva pròpia plataforma personalitzada.

El projecte MeeGo ha posat a l’abast dels usuaris els manuals i el material necessaris per realitzar una correcta implementació d’aquesta solució.

Fins ara ja existien implementacions de GNU/Linux de referència per al món dels vehicles de motor, i fins i tot altres fabricants i plataformes com Microsoft amb Windows, també han fet públiques solucions per als fabricants de cotxes, però MeeGo és la primera de les “grans” distribucions en llançar un producte d’aquesta mena obert a tothom.

A més d’aquesta versió i de les creades per a netbooks i smartphones, MeeGo també té pendent publicar una plataforma de referència per a televisors, entrant d’aquesta manera en competència amb l’Android de Google, que també va presentar la seva pròpia especificació per a televisors al maig.

Copyleft 2010 www.imatica.org
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà www.imatica.org

Guillem Alsina