MeeGo seguirà l’exemple d’openSUSE amb un constructor de distribucions

Compartir

LinuxJa és possible veure la pàgina web d’aquest futur servei, de moment encara no disponible per als usuaris finals.

Redacció – MeeGo seguirà el mateix camí que openSUSE en permetre als usuaris la creació d’una versió a mida de la seva distribució mitjançant el servei MeeGo Build Service, la pàgina del qual ja es pot visitar però que encara no és utilitzable.

El paral·lelisme amb el servei homòleg d’openSUSE no és gratuït, ja que la tecnologia emprada és la mateixa i, fins i tot, la icona de la pàgina web que podem apreciar és exactament la mateixa.

Una de les raons que pot explicar que aquest servei encara no funcioni és la manca d’una versió de MeeGo per a ordinadors desktop, que és la que realment faria interessant tal servei. En dispositius en què el programari depèn molt de cada maquinari diferent, com ara smartphones o tablets, la personalització del sistema és, a hores d’ara, quelcom molt poc emprat pels usuaris, mentre que en l’àmbit dels desktop si que s’explota. Petites empreses d’informàtica que volen oferir un segell propi i distintiu en els seus ordinadors, corporacions que tenen els seus propis departaments tecnològics i creen les seves pròpies solucions, projectes d’investigació que personalitzen el seu programari o usuaris avançats que volen gaudir d’un sistema molt més personalitzat, són els candidats a emprar aquesta mena d’eines.

De moment, no hi ha data d’entrada en servei de MeeGo Build Service.

MeeGo Build Service 

Copyleft 2010 www.imatica.org
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà www.imatica.org

Guillem Alsina