Més confusió sobre l’estat d’OpenSolaris

Compartir

OpenSolarisEl darrer balanç econòmic d’Oracle es pot interpretar de manera positiva o negativa segons qui el llegeixi, mentre que tot i els documents filtrats del fabricant de bases de dades, a aquestes alçades la nova versió d’OpenSolaris ja porta un trimestre de retard.

Redacció – Això d’Oracle amb OpenSolaris ja és difícil de qualificar; tot i la documentació que alguns mitjans citen per a afirmar que el futur d’OpenSolaris està ben viu (i que consisteix en una presentació interna d’Oracle datada en el 18 de març d’enguany en la qual s’afirma la continuació del projecte), a aquestes alçades encara no se’n sap res de la nova versió comunitària d’aquesta plataforma, que havia de portar com a numeral el 2010.3 .

El retard és més que evident: tres mesos i, a més, sense notícies. En aquest cas no podem aplicar la dita de “si no hi ha notícies, són bones notícies” (no news, good news), ja que la paciència dels responsables de la comunitat de desenvolupadors i la dels usuaris s’està acabant.

Per acabar-ho d’adobar, Oracle ha presentat els primers resultats econòmics d’ençà que va incorporar Sun Microsystems com a part d’aquesta macroempresa, i aquests han estat interpretats de manera diferent segons qui els hagi llegit. Mentre que alguns analistes diuen que són bons matisant que no s’hi han inclòs imposts i altres plusvàlues, d’altres afirmen que són a la baixa, per la qual cosa la companyia estaria perdent quota de mercat.

La qüestió d’OpenSolaris s’ha convertit en un laberint del qual resultarà difícil sortir-ne.

Copyleft 2009 www.imatica.org
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà www.imatica.org

Guillem Alsina