Més de 40.000 autors protegeixen la propietat intel·lectual de les seves obres online amb Safe Creative

Compartir

InternetEl primer registre de la Propietat Intel·lectual online gratuït que garanteix els seus drets a músics, compositors, escriptors, periodistes, blocaires, i altres artistes que publiquen a la Xarxa.

Nota de premsa – Internet és part del conjunt d’innovacions que, com l’escriptura, la impremta, el telègraf, el telèfon, la ràdio o la televisió, han contribuït a l’evolució de la societat. És, en ple segle XXI, el rei dels suports difusors de continguts digitals, siguin aquests text, imatges (fotos o vídeos) o àudios.

Continguts xifrats en centenars de gigues que, diàriament circulen per la xarxa, per tal de ser devorats per més de 2.000 milions de persones en tot el planeta. Però és segur per als autors (escriptors, compositors, músics i la resta d’artistes), periodistes, blocaires, penjar les seves obres sense comptar amb l’adequada informació i protecció dels drets de propietat intel·lectual? Segurament, no.

Ajudar a garantir els usos, i formes de distribució amb què els autors volen que es distribueixin les seves obres a través de les xarxes digitals és possible gràcies a la tecnologia de Safe Creative, companyia que ofereix un registre privat de propietat intel·lectual en el qual ja han registrat 40.000 autors de tot el món més de 400.000 obres. El servei, online i gratuït, comptarà a més amb una plataforma tecnològica dirigida a l’autogestió dels drets i el llicenciament de les obres, a més d’un sistema que ofereix als internautes informació sobre l’autor i les condicions d’ús de la seva obra publicada a la web.

La visió de Safe Creative és que l’actual escenari d’auto difusió de continguts està evolucionant cap a un altre caracteritzat per l‘auto producció, l‘auto distribució i l‘auto gestió de drets. I en aquest camp es posiciona la companyia amb el seu servei, el qual genera proves de l’autoria de les obres dipositades en el registre amb validesa en qualsevol procés judicial o extrajudicial per raó d’usos indeguts o plagis.

El registre, que permet la vinculació de cada obra amb l’eDNI del seu autor, integra funcionalitats que garanteixen el treball dels blocaires, mitjançant el registre del contingut dels seus blogs (registre automàtic per feeds o fitxers que contenen la mateixa informació que el lloc web i que registren tots els posts dels blogs segons es publiquen); l’enviament de cartes dissuasòries enfront d’eventuals plagis, així com la inclusió de sol·licituds d’usos no previstos en llicències.

Sobre Safe Creative

Safe Creative és la companyia de referència en registre de la propietat intel·lectual en línia. La seva activitat es centra en la creació d’eines que serveixin per al registre mundial, lliure, obert, independent i gratuït de propietat intel·lectual en entorns web. Gràcies a la tasca de Safe Creative són més de 40.000 els autors que ja poden gestionar de manera senzilla i intuïtiva els seus drets sobre aquestes obres i aprofitar el potencial semàntic que el registre en la plataforma propietària aporta als continguts.

YCOM
Últimes entrades de YCOM (Veure'ls tots)