Més pistes sobre el smartphone d’Amazon

Compartir

Bloomberg cita a dues persones relacionades amb el projecte que confirmen tal línia de producte.

Com serà el telèfon d'Amazon? Fotomuntatge a partir d'una fotografia de Johan Larsson a Flickr

Com serà el telèfon d’Amazon? Fotomuntatge a partir d’una fotografia de Johan Larsson a Flickr

Ambdós testimonis que han filtrat la informació a Bloomberg han volgut romandre en l’anonimat, doncs els plans del llibreter nord-americà encara són secrets.

Amazon estaria treballant amb Foxconn, companyia que fabrica per a grans empreses per contracte, essent el seu client més conegut Apple, per a qui produeix -per exemple, i entre altres productes- l’iPhone.

D’altra banda, la companyia nord-americana estaria cuidant en gran mesura fins als detalls més minúsculs per estalviar-se problemes legals. Competidors futurs com Apple, Samsung o Google (a través de Motorola) podrien buscar-li les pessigolles als tribunals, cosa que Amazon voldrà evitar. Malgrat tot, amb els temps que corren, sembla molt difícil poder evitar les anomenades “guerres de patents”.

Es desconeix quin enfocament de mercat buscarà Amazon amb aquest smartphone, ni a quin tipus de client anirà dirigit, malgrat que allò raonable i més coincident amb la filosofia de l’empresa és que serà un terminal de baix cost sufragat en gran mesura gràcies a la despesa que l’usuari farà en continguts.

Aquest plantejament té un problema, i és que un telèfon mòbil no és precisament la millor plataforma de lectura, el core-business d’Amazon. Però no oblidem la multinacional també té botiga de música i vídeo, i podria voler augmentar la difusió d’aquestes (amb continguts que tenen més possibilitats en els telèfons mòbils) juntament amb la més que evident aposta per les apps, de les quals Amazon també en té una botiga.

Fins ara, totes les informacions que han sortit a la premsa sobre un smartphone d’Amazon no són més que especulacions, anàlisis de possibles futurs, i filtracions impossibles de verificar, pel que és impossible afirmar rotundament que la companyia de Jeff Bezos estigui treballant en això.

 

Copyleft 2012 www.imatica.org
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà www.imatica.org

Guillem Alsina
Etiquetes: