Microsoft acaba amb la històrica suite Works

Compartir

WindowsUna versió retallada de l’Office 2010 serà el paquet ofimàtic “d’entry level” per als sistemes OEM, en el qual s’hi inclourà publicitat.

Redacció – Segons informen diversos mitjans online, Microsoft té intenció de discontinuar la suite ofimàtica Works, la qual s’incloïa en nombrosos equips de consum com una opció econòmica a una llicència de l’Office, el paquet ofimàtic de la companyia, amb més prestacions però també un preu més alt.

La història d’aquest paquet de programari es remunta al 1986 sobre l’entorn MS-DOS com a opció de programa lleuger, amb poc ús de memòria i altres recursos, a base de proporcionar allò just i necessari a l’usuari final. Amb el temps i el seu pas a la plataforma Windows, Works va quedar com una suite ideal per als no iniciats en el món de la informàtica i els més menuts de la casa per a les seves tasques escolars, ja que sempre ha fet gala de molta senzillesa i un gran nombre d’assistents i ajudes per realitzar la majoria de les tasques.

Malgrat tot, no ha resistit gaire bé el pas del temps, i la seva novena versió adaptada a Windows Vista serà la darrera que vegi la llum. Els plans de la multinacional de Redmond passen per substituir aquest venerable programa per una versió retallada de l’Office, el seu “germà gran” que, a més, inclourà publicitat per a finançar-se.

Aquesta versió menor de l’Office s’inclourà, tal i com passa actualment amb Works, en els ordinadors de baix cost dirigits a l’usuari final que es poden trobar, per exemple, en grans superfícies comercials o en cadenes de botigues especialitzades. Probablement inclourà poc més que un processador de textos (versió retallada del Word) i un full de càlcul (Excel), que a diferència de les versions trial de l’Office incloses actualment, no caducaran.

El nom que rebrà aquest paquet serà Office Starter 2010 i només estarà disponible preinstal·lat, no podrà ser adquirit separadament de cap manera.

Copyleft 2009 www.imatica.org
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà www.imatica.org

YCOM
Últimes entrades de YCOM (Veure'ls tots)