Microsoft allibera una tanda de pegats de seguretat que afecten també al Windows 7

Compartir

WindowsLa popularitat i el gran ús que s’ha donat a les versions prèvies del nou sistema operatiu han portat a Microsoft a preveure possibles problemes entre els usuaris que n’estan gaudint. Tot el pack d’actualitzacions pot ser descarregat en una sola imatge ISO de DVD per a major comoditat.

Guillem Alsina (guillem@imatica.org) – La companyia de Redmond ha publicat un dels recopilatoris de pegats de seguretat més grans dels darrers mesos, i que afecten diverses de les seves plataformes. La més destacable entre elles, Windows 7.

Tot i que la nova versió del sistema operatiu veurà la llum aquest proper dia 22, el fet de què no s’hagi llançat encara no és obstacle per a què s’hi hagin trobat forats de seguretat; per una banda tenim les diferents versions prèvies (Release Candidates i Beta) que han estat llançades entre el públic final, el gruix de components de les quals es trobaran presents en la versió final juntament amb alguns canvis. En haver detectat alguna fallada present en un component inalterat en la versió final, això fa que el problema es trobi present també en aquesta.

D’altra banda, el sistema no es deu haver deixat de testejar internament i per les empreses que el muntaran a les seves màquines a partir del dia 22, pel què les vulnerabilitats poden haver estat descobertes per aquesta via.

Les altres plataformes afectades són les restants versions de Windows: 2000, XP i Vista de 32 i 64 bits, Server 2003 i 2008. No s’han publicat pegats per a aplicacions. Els problemes solucionats són diversos, i alguns d’ells són severs fins al punt de permetre que un intrús aconsegueixi accés privilegiat (amb drets d’administrador) a la màquina afectada.

Per a major comoditat dels usuaris i, sobretot, dels administradors de sistemes, veient el volum dels pegats publicats al mateix temps, Microsoft ha posat a disposició dels internautes en el seu centre de descàrregues, una imatge ISO de DVD que inclou tots els pegats en tots els idiomes disponibles per a les diverses plataformes afectades. Només s’inclouen els pegats de seguretat publicats en data 13 d’octubre de 2009 i no altres.

Degut a la quantitat i importància dels problemes resolts per aquests diversos pegats, la seva instal·lació és important, pel què des d’aquestes ratlles recomano a tots els usuaris finals la seva instal·lació directa, i als administradors de sistemes la instal·lació en màquines de prova i el seu posterior desplegament en totes les màquines de la xarxa tan ràpidament com sigui possible.

Copyleft 2009 www.imatica.org
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà www.imatica.org

YCOM
Últimes entrades de YCOM (Veure'ls tots)