Microsoft altre cop legalment atacada a la Uni

Compartir

Se l’acusa d’introduir incompatibilitats a l’Internet Explorer enfront dels seus competidors a posta per crear el navegador amb un funcionament únic i, per tant, incompatible amb els altres, per tal de lligar al mercat dels programadors web a la seva plataforma.


Redacció iMàtica/Agències – Quan el gegant de Redmond s’havia recuperat de la recent confirmació de la sentència en contra seva que un tribunal europeu va dictaminar en la causa legal que l’enfrontava amb la fiscalia del vell continent per pràctiques monopolístiques, una Europa encoratjada torna a la càrrega, aquest cop a petició de la noruega Opera i un conglomerat d’empreses entre les quals s’hi troba IBM.

El motiu tornen a ser pràctiques de mercat abusives, aquesta vegada per col·locar en una posició avantatjosa al seu navegador web Internet Explorer, al client de correu Outlook i a la seva suite ofimàtica Office. La Comissió Europea ha afirmat que s’investigarà el cas donant-li una alta prioritat, mentre que la companyia de Redmond ha declarat que col·laborarà en tot el que se li requereixi.

L’acusació d’Opera es centra en el fet que aprofitant-se de la seva posició dominant en el mercat, Microsoft s’assegura que el seu navegador web no sigui totalment compatible amb els de la competència, que tenen una quota de mercat molt inferior a la de la companyia de Redmond, i això es fa saltant-se tots els estàndards internacionals.

D’aquesta manera, i seguint amb el seu raonament, Opera afirma que en crear aplicacions compatibles amb l’Internet Explorer, els programadors fan el joc involuntari a la companyia de Bill Gates, ja que aquestes aplicacions no es poden executar en Opera, Firefox, Safari o altres, lligant l’usuari a un navegador i plataforma informàtica concrets. El mateix passaria segons l’acusació amb la resta d’aplicacions.

Outlook és un client de correu electrònic molt popular entre els usuaris, especialment entre els corporatius per les seves funcions de calendari i organització de cites, i que es compenetra bé amb el servidor Exchange, que li proporciona bona part d’aquestes funcionalitats. La Comissió Europea també exigeix a la companyia de Redmond que proporcioni informació tècnica pública per a què els programadors de la competència puguin fer que els seus desenvolupaments siguin més compatibles amb els dos productes.

Amb el compliment de les exigències de la Comissió Europea s’aconseguiria en teoria que les companyies que competeixen amb Microsoft tinguessin d’una banda la informació tècnica necessària i per l’altra la igualtat d’oportunitats al mercat per construir productes que es poguessin enfrontar en igualtat de condicions i que fos el públic qui decidís per quin optar.

Guillem Alsina