Microsoft anuncia ampliaci

Compartir

De la seva disponibilitat exclusiva per a companyies de més de 5.000 treballadors, a poder ser emprats per organitzacions de qualsevol mida. Proporcionen serveis per a la creació de portals corporatius, ús de correu electrònic i comunicacions avançades.


Guillem Alsina (guillem@imatica.org) – Aquesta sembla ser la reacció de la companyia de Redmond a l’anunci la setmana passada de Google Sites, nou servei de la cèlebre companyia del cercador que va directe a fer-li la competència a SharePoint Services.

Aquest darrer programari de Microsoft permet la creació de portals corporatius d’ús intern a través de la intranet o xarxa local de l’empresa, per a què els treballadors i directius puguin compartir i intercanviar informació i recursos com ara documents o fulls de càlcul. Google Sites permet dur a terme les mateixes funcions però totalment de forma online, de manera que no necessitem de la instal·lació i administració de cap programa.

Microsoft també ofereix aquest servei en modalitat de hosting, però fins ara només a grans empreses amb més de 5.000 treballadors. Probablement degut a l’entrada en escena del nou producte de Google, la companyia de Redmond ha anunciat que no trigarà en oferir aquest i altres serveis basats en la web per a empreses a organitzacions de totes les mides.

L’anunci no es podia realitzar en un marc més adequat: va ser el propi Bill Gates, ja més a prop de la seva jubilació, qui va donar a conèixer la notícia a la conferència anual de SharePoint.

Les empreses amb base als Estats Units ja poden provar en fase beta aquests nous serveis, que han rebut el nom de Microsoft Online Services.

A més d’una versió de SharePoint Services per a la creació de portals corporatius d’ús intern, els usuaris dels serveis de lloguer de Microsoft també poden gaudir de correu electrònic amb funcionalitats d’Exchange o de comunicacions avançades amb les eines d’Office Communications i Office Live Meeting.

Guillem Alsina