Microsoft aprofita el Mobile World Congress com a trampolí per a Windows 8

Compartir

La companyia de Redmond ha reunit a la premsa en un acte privat fora del recinte de la fira per mostrar la Consumer Preview del seu sistema operatiu, però aprofitant-se del Mobile per a dur a terme la convocatòria.

L’històric Hotel Miramar de Barcelona ha estat el marc triat per Microsoft per a convocar els periodistes acreditats en el Mobile World Congress que es celebra a la ciutat comtal, encara que per a un acte que no constava en l’agenda del congrés en si: la presentació d’una nova versió prèvia de Windows 8, aquest cop la batejada com a Consumer Preview.

Bona posada en escena de la multinacional de Redmond, els conferenciants de la qual s’han passat prop d’una hora i mitja desglossant les bondats del successor de Windows 7. La filosofia que hi ha darrere de tot és: una sola experiència d’usuari, múltiples formats de maquinari. De fet, ja ho vam veure en la seva presentació en el CES.

Si algú s’està preguntant si realment hi ha hagut canvis des de la Developer Preview, fins a 100.000, encara que la gran majoria són petits “arranjaments” que s’han fet sota el capó per millorar aspectes puntuals.

La interfície gràfica és realment neta, amb pocs elements que distrauen l’atenció (malgrat que això, en darrera instància, sempre dependrà de les aplicacions), i això és sens dubte una de les claus d’un rendiment que, vista la demo, ens sembla espectacular. És clar que… en les sessions de demostració tot és sempre molt bonic!

Un component importantíssim és Metro, un conjunt d’interfície d’usuari i APIs de programació que facilita que les apps es puguin executar en les versions de Windows per a diferent maquinari, tant processadors d’arquitectura x86 com ARM. Apps és precisament el terme amb el qual s’han referit els presentadors de Microsoft a les aplicacions que correran sobre el sistema. I és que les apps lleugeres, els jocs casual i els widgets dominaran els escriptoris Windows durant els propers anys.

A la pantalla d’entrada disposarem de notificacions que ens informaran dels missatges de correu rebuts i les novetats més importants del nostre sistema i les seves aplicacions.

L’apartat social guanya importància, amb una app que ens permetrà estar al dia de les novetats generades pels nostres contactes a Facebook, Twitter, i altres xarxes socials. Tot això mantenint l’estètica minimalista i refinada del sistema, com he dit abans, amb pocs elements que distreguin.

Tot aquest nou Windows ha hagut ser repensat tenint en compte la potència dels dispositius SoC (System on a Chip), malgrat que en esmentar que aquests es tracten dels darrers desenvolupaments de nVIDIA, Qualcomm o OMAP, hom es pregunta realment si això de “poca potència” va de veritat.

Potser ens trobem davant del Windows que vagi a atraure el nombre més gran d’afalacs de la història de Microsoft.

 

Més informació

Descàrrega de Windows 8 Consumer Preview

 

Copyleft 2012 www.imatica.org
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà www.imatica.org

Guillem Alsina
Etiquetes: