Microsoft confirma data de llan

Compartir

Gener del 2010 o una data propera hauria de veure l’entrada al mercat del que promet ser un dels sistemes operatius més mediàtics de la companyia de Redmond en els darrers temps.


Guillem Alsina (guillem@imatica.org) – Segons afirma el rotatiu en línia InfoWorld, Bill Veghte (vicepresident sènior de serveis en línia i de la unitat de negoci de Windows) ha confirmat el gener de 2010 com la data de llançament del futur Windows 7 -el successor de Windows Vista- en una carta dirigida als grans clients corporatius que té la companyia de Redmond.

Windows 7 va fer la seva entrada a l’escena mediàtica més o menys un any després del llançament de Windows Vista, el successor del Windows XP. Segons l’opinió majoritària entre els analistes de mercat i la premsa especialitzada, això ha estat així a causa dels resultats de penetració al mercat de Windows Vista que, sense ser dolents, no han estat tan bons com esperava la companyia de Redmond.

Així, les crítiques s’han centrat en la compatibilitat cap enrere amb nombroses aplicacions, quelcom que s’ha intentat solucionar amb el Service Pack 1 però de manera ja un xic tardana després que la premsa especialitzada i la "vox populi" insistís especialment en aquest aspecte del nou Windows.

L’èxit de vendes de Vista és indubtable, amb unes xifres fins ara mai abastades per Microsoft. Malgrat tot, s’apunta exclusivament a la venda de màquines OEM amb el sistema preinstal·lat com la responsable d’aquest èxit, mentre que els usuaris que migren d’XP a Vista són un nombre molt reduït. Els intents de diverses companyies i dels mateixos usuaris per allargar la vida comercial del Windows XP han estat nombrosos i no han estat en va; sembla que l’inicialment desacreditat Windows XP s’ha fet a la llarga un lloc en els cors dels usuaris i que Vista no ha pogut lluitar contra això.

És també interessant veure com les crítiques que s’han abocament durant anys sobre Windows XP com la deficient seguretat del sistema o la seva estabilitat, no són les mateixes que es llencen sobre Windows Vista, més afectat dels abans esmentats problemes de compatibilitat però amb una estabilitat i seguretat que pràcticament no han estat esmentades en les crítiques. Serà que al nou sistema de Microsoft se li han "buscat les pessigolles" sistemàticament i emprant qualsevol excusa?

La recent aparició mediàtica del futur Windows 7 sembla respondre a una nova estratègia de Microsoft de "donar per perdut" en cert sentit a Vista, considerant que ja ha jugat el paper que havia vingut a jugar com a pont entre XP i 7 -independentment que aquest fora o no el seu enfocament inicial- i centrar-se en el futur amb Windows 7, del qual se’n van deixant conèixer detalls per començar a obrir boca entre el públic. Així, aquells que no s’hagin actualitzat d’XP a Vista esperaran al nou Windows 7 sense deixar-se caure en les temptacions de Linux…

Tornant a la carta de Veghte de la qual se’n fa ressò InfoWorld, aquest afirma que l’anunci es produeix per les peticions dels usuaris de disposar d’un full de ruta predictible per a futurs llançaments del sistema operatiu Windows.

El directiu de Microsoft també diu estar assabentat de la mala opinió que ha generat entre el públic els problemes de compatibilitat de Vista, pel que promet que la mateixa situació no es tornarà a donar amb Windows 7.

Es desconeix la data exacta en la que es revelarà tot el contingut de la carta de Bill Veghte a la qual ha tingut accés InfoWorld.

Guillem Alsina