Microsoft confirma una versió de Windows 7 per a netbooks

Compartir

Windows 7Podria incloure restriccions per al maquinari sobre el qual ser executada, tot i que instal·lada sobre una màquina convencional podria augmentar el seu rendiment.


Redacció – Segons informa el rotatiu en línia ZDNet Australia, en una recent entrevista amb directius de Microsoft a Londres, aquests van admetre que hi haurà una versió de Windows 7 per als ordinadors portàtils ultralleugers, el que actualment es coneix com a netbooks, però sense aclarir quan podrà estar disponible per al mercat.

Amb aquesta revelació sembla clar que Microsoft apostarà seriosament pel segment dels netbooks, i juntament amb el què es comença a conèixer de la propera versió de la plataforma Atom d’Intel per a aquestes màquines, ens trobem amb una forta aposta que desmenteix alguns dels rumors que s’han deixat sentir darrerament a la Xarxa sobre el futur d’aquestes petites màquines.

A partir d’aquí, podem pensar com podria ser una versió de Windows 7 optimitzada per a netbooks. Vista no ha tingut sort en aquest sector, doncs les poques màquines a les quals ha equipat han rebut crítiques no pel seu maquinari, sinó per la lentitud del sistema, crítiques que s’emmarquen en aquelles que s’han fet genèricament al darrer sistema operatiu que Microsoft ha llançat comercialment.

Tot i això, en Windows 7 s’hi han millorat certs aspectes com, precisament, la velocitat d’arrencada i el rendiment en general. Han estat aspectes molt acurats deliberadament per orientar-lo al sector netbooks?

En cas de disposar d’una versió només per a aquest tipus de màquines vindrà limitada en algun sentit? Per exemple, podria limitar-se a màquines amb fins a 2 GB. de RAM (l’estàndard comencen a ser 4 GB.) o amb 120-160 GB. de disc dur. Podrà instal·lar-se en una màquina convencional? això permetria augmentar el rendiment d’un ordinador portàtil o de sobretaula gràcies a un sistema més ràpid i que necessita d’un maquinari menys potent per funcionar.

L’existència d’aquesta versió i les seves possibles restriccions i punts forts aniran sent coneguts al llarg dels propers mesos.

Guillem Alsina