Microsoft deixa d’incloure lectors HD-DVD a la seva v

Compartir

Fins a quin punt pesarà aquesta decisió en el mercat per no espantar als actuals posseïdors d’una de les vídeoconsoles de la companyia de Redmond?


Guillem Alsina (guillem@imatica.org) – Amb l’abandonament per part de Toshiba del seu format HD-DVD, aquests últims dies estem veient com les empreses productores de contingut i els venedors estan anunciant les seves mostres d’adhesió cap a Sony i el seu Blu-ray Disc. La darrera batalla guanyada per la multinacional japonesa sembla que serà en el terreny de les consoles de vídeojocs contra la rival directa de la PlayStation 3, la Xbox 360 de Microsoft, que fins ara estava dotada d’un lector HD-DVD.

I és que davant la debacle d’aquest format, la companyia de Redmond ha anunciat que deixarà de produir aquests lectors per a la seva vídeoconsola, i tot i que no ha donat a conèixer per quina tecnologia els substituirà, l’única alternativa viable resulta ser el Blu-ray de Sony.

La mesura podria anar més enllà d’afectar als actuals posseïdors d’una Xbox, ja que si bé a aquests se’ls ha garantit que continuaran tenint nous títols al mercat, el seu nerviosisme és comprensible davant la possibilitat que la seva recent adquisició passi a ser una vídeoconsola "de segona" i que rebi menys atenció per part del fabricant que les noves unitats equipades probablement amb Blu-ray.

Tot i que han estat poques les mostres de nerviosisme que s’han plasmat, per exemple, en els fòrums d’Xbox, aquestes existeixen i es queixen bàsicament de l’actitud de la companyia de Redmond que enlloc de mantenir la tecnologia actual, quelcom que probablement li és impossible ja que Toshiba deixarà de fabricar el maquinari lector de discos HD-DVD, algunes protestes s’han deixat sentir.

Un altre punt que pot preocupar als actuals posseïdors d’una Xbox 360 és, a més de la continuïtat del subministrament de jocs, el de peces de recanvi que, en principi, es troba garantit per la mateixa Toshiba.

Sony sembla estar guanyant punts cada dia d’ençà que Toshiba va anunciar que deixava el negoci del format que succeeixi al DVD. Aquest cop i davant de Microsoft, el seu principal rival en el món dels vídeojocs juntament amb Nintendo i la seva reeixida Wii, sembla haver guanyat un punt en imatge.

Guillem Alsina