Microsoft dóna a conèixer els preus de Windows 7 i els detalls del programa d’actualització

Compartir

WindowsDes de finals de la setmana passada ja es poden adquirir màquines amb Windows Vista i un val per l’actualització a 7 en quant aquest es trobi disponible. Cal parar compte en informar-nos, doncs no totes les versions de Vista ni tots els fabricants entren en aquest programa.

Redacció – Una de les qüestions que més han interessat als consumidors d’ençà que Microsoft va anunciar els seus plans de comercialització per al seu nou sistema operatiu Windows 7, que sortirà al mercat aquest vinent 22 d’octubre, és la possibilitat d’adquirir un ordinador amb Windows Vista instal·lat abans de la data assenyalada i actualitzar-lo gratuïtament a Windows 7 tan bon punt aquest estigui disponible. Aquesta possibilitat no deixa els fabricants i integradors venuts a què el públic es decideixi en massa a esperar la sortida del nou sistema per a actualitzar-se, sinó que continuï comprant ordinadors durant aquests mesos que ens separen de la campanya nadalenca, dates en les què s’espera un desembarcament massiu de màquines amb l’evolució de la plataforma Windows preinstal·lada.

Aquesta tàctica comercial també permet donar sortida a una important quantitat de llicències de Windows Vista, un sistema operatiu que ha fracassat pel què fa a les expectatives que s’havien dipositat en ell, i en el qual s’ha provat una remodelació de la interfície d’usuari i diversos elements del mateix sistema (com la UAC per a la seguretat dels usuaris) que s’han refinat en 7. Així, podem veure a Vista com un pas intermedi entre XP i 7 que, més que fracassar, ha donat les claus a Microsoft del què realment volen els usuaris sobre els canvis realitzats en Vista respecte a XP.

Els detalls del programa d’actualització de Vista a 7 han estat revelats en un dels blocs oficials de Microsoft, i malgrat que el programa es troba en marxa des del 26 de juny, no s’han produït grans anuncis per part de fabricants i venedors.

Només podran actualitzar-se a Windows 7 aquells usuaris que adquireixin una màquina amb Windows Vista Home Premium, Business o Ultimate, segons allò que s’ha especificat en el Windows 7 Upgrade Option Program. Aquests, rebran del seu proveïdor un val canviable per la versió equivalent de Windows 7 sense cap cost o amb una mínima despesa.

Des d’aquestes ratlles recomanem a tots els lectors que estiguin pensant en adquirir una màquina nova a què s’informin sobre el nou programa d’actualització a Windows 7 de Microsoft, fins i tot a aquells que vulguin governar amb Linux el seu nou ordinador. I és que la dificultat que es trobaran per a tornar la llicència fa que, si volen vendre-la a una altra persona, almenys puguin comptar amb una de la darrera versió del sistema operatiu.

A més, no tots els fabricants, integradors i venedors entraran en el programa (és d’esperar que els més importants si), pel que cal anar amb molt de compte amb això.

Un altre punt d’interès per als consumidors és el preu que tindrà el nou sistema de Microsoft quan surti al mercat, punt que també ha estat revelat. De moment s’han donat a conèixer xifres en dòlars per al mercat nord-americà, tot i que crec que són fàcilment extrapolables a altres regions i monedes.

La companyia de Redmond baixa el preu del seu producte estrella un 10%, amb xifres que varien entre els 119 i els 319 dòlars des de l’actualització més simple fins al sistema més complet per a nova instal·lació:

Actualització (upgrade):
– Home Premium: 119,99 dòlars
– Professional: 199,99
– Ultimate: 219,99

Instal·lació nova:
– Home Premium: 199,99
– Professional: 299,99
– Ultimate: 319,99

Per a determinats mercats molt selectes en consideració de Microsoft (Estats Units, Japó, Canadà, Regne Unit, França i Alemanya), i per tal de premiar la fidelitat a la seva companyia, es podrà comptar durant algun temps amb una oferta especial que consistirà en la reducció del preu de Windows 7 a la meitat, només per a aquests països i a través de determinades botigues com la mateixa de la companyia de Redmond.

Sobre la disponibilitat general de Windows 7, en el mateix post del bloc oficial de Windows s’aclareix que el 22 d’octubre els principals fabricants i integradors presentaran al món les seves màquines amb Windows 7 no només en l’espai territorial de parla anglesa, sinó que el nou sistema estarà disponible també en els altres idiomes principals als quals Microsoft ofereix suport: castellà, francès, portuguès de Brasil, alemany, japonès, xinès o rus. Així es deixen enrere els temps en què els nous llançaments sortien primer en anglès i després d’algunes setmanes o fins i tot mesos, començaven a fer-ho en altres idiomes.

El 31 d’octubre es posarà a disposició dels usuaris un segon grup de versions idiomàtiques, en el qual s’hi troben llengües parlades en un espai geogràfic més reduït o per un menor nombre de parlants: portuguès (de Portugal), àrab, suec, búlgar o lituà entre d’altres. Els usuaris catalanoparlants haurem d’esperar, com ja és costum, uns quants mesos fins que es posi al nostre abast un pegat que traduirà, també com sempre, només de forma parcial la interfície d’usuari (acostuma a mancar l’ajuda).

Copyleft 2009 www.imatica.org
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà www.imatica.org

YCOM
Últimes entrades de YCOM (Veure'ls tots)