Microsoft dona a conèixer les seves xifres de vendes

Compartir

Destaquen els 180 milions de llicències de Vista venudes fins a dia d’avui, majoritàriament en equips nous.


Redacció iMàtica – Microsoft ha donat a conèixer les darreres xifres econòmiques i de vendes de l’empresa durant aquests últims mesos. A més d’un benefici econòmic important (les xifres són de l’ordre de milers de milions), destaquen les xifres de vendes, com per exemple els 180 milions de llicències del Windows Vista des del llançament comercial d’aquest sistema operatiu.

Per a alguns mitjans com Ars Technica, l’anunci d’aquesta xifra es realitza per intentar fer callar les crítiques que la premsa especialitzada ha dirigit contra Vista i que acaben gairebé totes sentenciant que la gran xifra de vendes és deguda a les màquines de nova generació, ja que totes les de les principals marques, que es venen en botigues i en grans superfícies, inclouen una llicència d’aquest sistema operatiu. Tot i això -i aquest és un altre punt que han indicat moltes publicacions especialitzades-, els venedors i usuaris no han deixat de buscar fórmules per continuar proporcionant i adquirint Windows XP, el que ha motivat les crítiques sobre Vista per part de la premsa del sector i els seus més directes competidors.

Altres productes que s’assenyalen en la nota de Microsoft però sense donar xifres concretes són l’Office System 2007, les videoconsoles Xbox 360 i els seus jocs, Windows Server 2008, SQL Server 2008 i Visual Studio 2008. Això fa pensar que, efectivament, la companyia de Steve Ballmer vol donar més rellevància a l’alt nombre de llicències de Vista venudes fins ara per tal de contrarestar les crítiques negatives que se li han fet.

Aquesta estratègia entra en contradicció amb el que alguns van especular fa unes quantes setmanes quan Microsoft va començar a donar detalls sobre Windows 7, ja que llavors semblava que la companyia de Redmond donava per mort a Vista i esperava centrar l’atenció dels usuaris defraudats per aquest sistema en el seu successor.

Guillem Alsina