Microsoft dona el vistiplau a Windows Server 2008 i Vista SP 1

Compartir

La companyia de Redmond finalitza el desenvolupament d’aquests dos paquets de programari i els envia a producció.


Guillem Alsina (guillem@imatica.org) – Microsoft ha anunciat aquesta setmana la finalització del desenvolupament de la propera versió del seu sistema operatiu per a servidors, Windows Server 2008, i el primer Service Pack per a Windows Vista, i l’enviament de tots dos a la fase RTM (Release To Manufacturing, enviament als fabricants), el que significa que els CD’s i DVD’s corresponents ja s’estan estampant a partir dels ‘màsters’ originals.

Windows Server 2008 ha estat desenvolupat prenent com a base el codi font de Windows Vista, pel que inclou moltes de les funcionalitats del nou sistema d’escriptori de la companyia de Redmond (especialment aquelles relatives a la seguretat i el rendiment) més els serveis propis dels sistemes servidors.

Una novetat destacada per la mateixa Microsoft en aquesta nova versió del seu sistema servidor és el suport per a PHP integrat com a mòdul a l’IIS 7.0 (Internet Information Services).

Paral·lelament al llançament de Windows Server 2008, Microsoft ha posat a disposició dels usuaris i administradors de sistemes una sèrie d’eines i programes per a què aquests comencin el desplegament del sistema operatiu i la seva formació com a usuaris. Entre aquestes destaquem la guia de seguretat (Windows Server 2008 Security Guide), que explica les millors tàctiques i tècniques i l’ús de les eines automatitzades per aconseguir la màxima seguretat en el sistema acabat d’instal·lar, i l’eina d’implantació (Microsoft Deployment tool), que permet organitzar i materialitzar el desplegament* de Windows depenent de l’estructura de l’empresa i la xarxa local.

La data de llançament prevista un cop finalitzada la fase d’estampació dels DVD’s és el 27 de febrer.

Windows Vista SP1

Al mateix temps que s’enviava a producció la nova versió servidora del Windows, també es feia el mateix amb un altre programari que ha acaparat bona part dels titulars en els mitjans especialitzats durant els darrers mesos del 2007, el primer Service Pack per a Windows Vista.

El nou sistema d’escriptori de Microsoft ha aconseguit una forta implantació entre els usuaris finals gràcies a les llicències venudes amb màquines noves, però en el món empresarial és una altra història. No poques veus han afirmat que fins que no es llanci un primer Service Pack que corregeixi algunes de les fallades detectades en la versió inicial del sistema i que aporti un major grau de compatibilitat amb les aplicacions existents per a versions anteriors del Windows, Vista no entrarà amb força en aquest sector. I és per això que potser Microsoft no ha trigat ni un any en desenvolupar aquest paquet de programari.

Inicialment l’SP1 per a Windows Vista es produirà en quatre idiomes (anglès, castellà, francès i alemany) i la seva disponibilitat al públic en general es produirà al Març.

Més informació:

Nota de premsa anunciant la versió RTM de Windows Server 2008
http://www.microsoft.com/presspass/features/2008/feb08/02-04WS2008.mspx

Nota de premsa sobre l’enviament a producció del Windows Vista SP1
http://www.microsoft.com/presspass/press/2008/feb08/02-04VistaSP1MA.mspx

* això significa la seva instal·lació en una o diverses màquines i la seva integració a la xarxa local emprant els recursos oferts per altres servidors i ordinadors, i proporcionant al seu torn a la resta els recursos que se li hagin prescrit.

Guillem Alsina