Microsoft dóna una empenta a l’adopció de Windows 7 en ordinadors amb maquinari obsolet

Compartir

WindowsLa companyia de Redmond ha llançat, de la mà de la seva aliada Citrix, una estratègia per a guanyar clients usuaris de tecnologies de virtualització, majoritàriament usuaris corporatius. Entre els seus punts destaca que XP Mode per a Windows 7 no necessitarà un processador amb tecnologia de virtualització per a funcionar.

Guillem Alsina (guillem@imatica.org) – Windows XP Mode és el punt d’entrada de molts usuaris del veterà sistema operatiu de Microsoft (i que no van voler en el seu moment dur a terme la migració a Vista) al nou Windows 7. Aquest programari, en realitat tot un Windows XP virtualitzat, permet l’execució d’aplicacions dissenyades per a Windows XP en un mode de compatibilitat dins de Windows 7. La seva finalitat és estratègica, per aconseguir el màxim nombre de migracions especialment en l’àmbit corporatiu, en el que es depèn més de programari fet a mida i que, degut a la longevitat d’XP, es troba majoritàriament adaptat al seu funcionament correcte en aquesta plataforma. És per això que XP Mode s’ofereix com un paquet gratuït per als posseïdors de Windows 7.

Fins ara, per al funcionament d’aquest programari, era necessari comptar amb un processador de nova generació, ja sigui Intel o AMD, dels que integren instruccions especials per al seu ús per part de programari de virtualització. Però només fins ara.

Com a part d’un paquet de mesures per fomentar l’ús de les seves eines de virtualització, Microsoft (en conjunció amb Citrix, empresa especialitzada en aquesta mena de solucions i aliada estratègica de la companyia de Redmond) ha donat a conèixer que, a partir d’ara, XP Mode no necessitarà d’un processador modern amb instruccions de virtualització per a poder funcionar correctament.

L’objectiu està més que clar: acostar al seu nou sistema operatiu a aquelles empreses dependents d’aplicacions que ja s’estan quedant antiquades i les direccions de les quals encara no s’han encarregat de renovar el maquinari, bé sigui per decisió estratègica o degut a la crisi econòmica.

En la nota de premsa publicada per Microsoft no s’han donat més detalls sobre dates de llançament del nou XP Mode ni detalls com si es posarà a disposició de tothom a través d’una descàrrega des del seu lloc web, o si s’inclourà en les seves edicions empresarials de Windows 7.

Juntament amb aquestes, s’han pres altres mesures per augmentar la difusió i popularitat del programari de virtualització de Microsoft.

Copyleft 2009 www.imatica.org
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà www.imatica.org

Guillem Alsina