Microsoft ensenya les seves novetats per a desenvolupadors a la MIX10

Compartir

WindowsLa release candidate de Silverlight 4 i la beta d’Expression Blend 4, principals novetats d’un esdeveniment molt bolcat en el nou Windows Phone 7.

Redacció – En el marc de la conferència MIX10 per a desenvolupadors celebrada aquests dies a la ciutat nord-americana de Las Vegas, Microsoft ha donat a conèixer les seves novetats per a desenvolupadors. Si abans d’ahir parlàvem del desenvolupament de videojocs per a plataformes creuades (PC, Xbox 360 i telèfons mòbils basats en Windows Phone 7), avui li toca el torn a Silverlight, l’antagonista de l’Adobe Flash per al segment de les aplicacions RIA, ja que ha estat presentada la release candidate de la propera versió 4.

En aquesta, la companyia de Redmond ha posat més èmfasi en l’execució d’aplicacions fora del navegador web, a l’escriptori del sistema. A més, Silverlight 4 constituirà una de les principals eines de programació per al nou Windows Phone 7, i unificarà la programació per a telèfons i ordinadors d’escriptori.

Els desenvolupadors no podran programar en codi natiu per a Windows Phone 7, sinó que hauran d’emprar eines com ara Silverlight 4 i XNA (framework per a la creació de videojocs) per tal de realitzar les seves creacions.

Microsoft també ha presentat a la seva conferència per a desenvolupadors la versió beta d’Expression Blend 4, el seu programari de disseny d’interfícies gràfiques per a web i aplicacions desktop.

Tot i això, MIX10 no s’ha quedat només en les novetats per als desenvolupadors (malgrat que es dirigeixi a aquest col·lectiu), pel que durant els propers dies anirem desgranant diverses informacions que s’hagin donat en aquest esdeveniment.

Copyleft 2009 www.imatica.org
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà www.imatica.org

Guillem Alsina