Microsoft entrarà en el segment dels tablets, però no ho farà ara mateix

Compartir

WindowsLa companyia de Redmond no té plans immediats d’entrar en el mercat dels moderns tablets lleugers fins a disposar d’una plataforma de programari diferenciada, el que ens dóna dues informacions: 1) entrarà i 2) ho farà amb un sistema operatiu diferenciat que no serà ni Windows 7 ni Windows Phone, malgrat que eventualment pugui estar basat en un d’aquests.

Guillem Alsina (guillem@imatica.org) – Segons afirma un dels columnistes de la publicació online Pocket-lint basant-se en una entrevista exclusiva amb el director de Microsoft per a la Gran Bretanya, Ashley Highfield, la companyia de Steve Ballmer no entrarà de manera immediata en el mercat de les plataformes de programari per a tablets almenys fins que disposi d’un sistema operatiu que li permeti diferenciar-se de la resta dels competidors, bàsicament Android, iOS i, en menor grau, MeeGo i GNU/Linux en general.

Microsoft ha anat basculant des d’un interès en muntar Windows 7 en alguns models de tauleta (vegi’s el Slate d’HP) fins a la present declaració passant per un període en què aparentment sembla haver ignorat el creixement d’aquests aparells.

La futura plataforma per a tablets podria ser el successor del Windows 7, un sistema del que molts afirmen serà més lleuger i menys exigent pel que fa a potència de maquinari que el seu predecessor, adaptant-se d’aquesta manera a un nou paradigma del mercat de consum que ja fa temps que demana més mobilitat que no pas potència de maquinari, quedant aquesta darrera en el terreny de les màquines d’escriptori per a videojocs i els servidors. Un sistema operatiu lleuger permetria, a més d’adaptar-se als processadors i el maquinari menys potent, treure més rendiment a les màquines més potents.

El que si sembla segur és que Microsoft entrarà en algun moment en el terreny dels tablets, una opció que semblava descartada en gran mesura fa uns mesos, amb l’excepció de les màquines basades en Windows 7, un sistema la interfície del qual no s’adapta tot el que seria desitjable a les pantalles multitàctils i la seva operació mitjançant els dits.

Durant aquest temps, la multinacional de Redmond sembla haver-se quedat a l’espera, observant l’evolució del mercat per actuar a posteriori en conseqüència. Això li pot provocar sortir amb desavantatge enfront dels seus més directes rivals, però sense cap mena de dubte la seva força comercial li garantirà un espai propi, especialment entre aquells tablets més potents com els ‘híbrids’, netbooks que com el Dell Inspiron Mini Duo, són ‘convertibles’ a tablet amb un teclat afegit que es desmunta o sobre el qual es gira la pantalla.

Copyleft 2011 www.imatica.org
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà www.imatica.org

Guillem Alsina