Microsoft “es baixa els pantalons” davant la Unió Europea per a evitar més sancions

Compartir

WindowsLa companyia de Redmond està disposada a compartir un gran nombre d’informació amb els seus competidors sobre els seus formats propietaris de fitxer i, fins i tot, a incloure una pantalla de selecció de format de fitxer per defecte en el Word.

Guillem Alsina (guillem@imatica.org) – Microsoft continua fent promeses de facilitar la interoperativitat de la competència amb els seus productes, per enèsima vegada i com sempre en comptagotes. Realment, si en els seus quarters generals volguessin de veritat que els productes de la competència poguessin interoperar tan bé amb els seus propis productes, no anirien alliberant la informació necessària en petites dosis i quan l’amenaça de possibles sancions legals penja sobre el seu cap, sinó que ja faria temps que l’haurien proporcionat, i probablement tota o gairebé tota de cop.

La qüestió és que si els nois de Steve Ballmer semblen haver evitat que la Comissió Europea es llanci sobre ells per la inclusió de l’Internet Explorer en Windows 7 introduint una pantalla que pregunta a l’usuari sobre quin navegador volen configurar per defecte en el seu sistema, aquest sistema pot haver-los semblat vàlid per a superar qualsevol possible trava legal, com per exemple amb la propera versió de la seva suite ofimàtica, Office 2010.

En un document públic donat a conèixer per la companyia, Microsoft ofereix a la Comissió Europea una sèrie de mesures per a facilitar la interoperativitat amb els seus productes a la competència i per augmentar les opcions d’elecció dels usuaris. Una d’aquestes iniciatives consisteix en incloure el SP2 d’Office 2007 amb suport per als formats de fitxer ODF 1.1 en tots els ordinadors en els quals s’instal·li aquesta versió de la suite ofimàtica a partir de l’octubre del 2009, així com a garantir el suport en el futur per a aquest format de document (sense especificar si això continuarà per a properes versions de l’especificació com l’actual 1.2). Això indica que, en principi, podríem comptar amb suport per al format ODF en Office 2010 des del primer moment, sense haver d’esperar a la publicació d’un service pack, malgrat que aquest suport es trobaria limitat a la versió 1.1 .

Però el que més sorprèn, és la proposta d’incloure una pantalla d’elecció de format per defecte dels documents que inclogui l’opció que aquest sigui OpenDocument. Aquesta pantalla compliria la mateixa funció que la famosa finestra de selecció del navegador per defecte en Windows 7 que abans he esmentat. De l’elecció en aquesta finestra dependria quin format per defecte li surti a l’usuari en el quadre de diàleg “desa com a…” en el futur cada cop que vulgui desar un document.

El document fet públic també conté algunes clàusules que haurà de complir el navegador web Internet Explorer, com el fet de passar el test Acid2 o ser validat pel W3C per als seus estàndards més importants.

Queda clar que Microsoft no vol donar el braç a tòrcer del tot, però que està disposada a fer certes concessions, les quals sense cap mena de dubte han estat calculades per a què en el futur no llastin massa la posició dominant de la companyia de Redmond, que sembla haver estat triada per centrar les dianes de les entitats reguladores del mercat tant a la Unió Europea com als Estats Units.

Copyleft 2009 www.imatica.org
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà www.imatica.org

YCOM
Últimes entrades de YCOM (Veure'ls tots)