Microsoft es fica a l’arena dels antivirus amb un producte gratuït

Compartir

WindowsCom ja havíem anunciat amb anterioritat, la companyia de Redmond està ultimant el desenvolupament d’una nova eina gratuïta coneguda amb el nom en clau de Morro i que podria veure la llum a finals d’aquest mateix mes.

Guillem Alsina (guillem@imatica.org) – Ja ho va intentar a l’època del MS-DOS 6 amb un producte franquiciat a Central Point Software (adquirida a posteriori per Symantec) que va tenir poc èxit, i ara sembla voler tornar a la càrrega segons informa l’agència Reuters amb un nou antivirus, i com ja vam avançar en aquest mateix rotatiu a finals de l’any passat.

No és la primera vegada que la companyia de Redmond mostra interès en els darrers anys per tornar a entrar en el sector de la seguretat informàtica, un camí que ha fet que tragués al mercat productes com Forefront, però fins ara no ha entrat en competència directa amb les grans “majors” del negoci de la seguretat, com Symantec, McAfee o Panda Security.

Segons afirma Reuters basant-se en les informacions proporcionades per un portaveu de Microsoft, aquesta companyia es troba provant de forma interna (amb els seus treballadors) una nova solució antivirus que podria llançar al mercat en algun moment d’aquest mateix any, el nom en clau de la qual és Morro. Aquest producte podria ser un servei gratuït per als posseïdors d’un sistema Windows, el què sense cap mena de dubte posaria en peu de guerra a tota la indústria antivirus contra Microsoft.

Tot dependrà de la qualitat i l’enfocament d’aquest programari. Si, per exemple, aquesta nova eina s’orienta només a protegir els ordinadors personals de caure víctimes de xarxes de botnets i poc més, és possible que les friccions amb les altres companyies productores de programari de seguretat es minimitzin. En canvi, si Morro constitueix un antivirus en tota regla, és probable que tot això acabi en un jutjat nord-americà, davant del qual Symantec, McAfee i altres presentin una demanda semblant a la què aquests dies s’està resolent sobre la inclusió de l’Internet Explorer en Windows.

Un punt molt important diferenciaria a aquest producte del navegador web: no aniria inclòs per defecte amb el sistema operatiu, sinó que es descarregaria des d’Internet, pel què l’acusació per pràctiques monopolístiques seria més difícil que en el cas de l’Internet Explorer.

De moment no s’ha revelat una data concreta per al llançament d’aquest nou producte o servei, però aquest podria donar-se el dia 30 d’aquest mateix mes de juny, data en què es deixaria d’oferir el servei Windows Live OneCare, fins a la data el principal servei de seguretat de Microsoft per a l’usuari final.

Copyleft 2009 www.imatica.org
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà www.imatica.org

YCOM
Últimes entrades de YCOM (Veure'ls tots)