Microsoft es reafirma en el 13 de juliol com a data de la fi del suport a Windows XP SP2

Compartir

WindowsEs recomana als usuaris instal·lar el service pack 3 d’aquest sistema operatiu, que pot ser obtingut gratuïtament mitjançant el sistema d’actualització inclòs en Windows XP. Comercialment, el veterà XP desapareixerà totalment dels nous ordinadors a l’octubre.

Redacció – La companyia de Redmond ja ho havia indicat feia temps, però com amb anterioritat s’havia vist obligada a dilatar la vida útil de Windows XP per demanda popular, ha cregut oportú confirmar el “decés” del seu veterà sistema a través del blog de l’equip de desenvolupament de Windows.

Windows XP SP2 (Service Pack 2) deixarà de rebre suport davant de qüestions tècniques i actualitzacions de seguretat, mentre que amb el Service Pack 3 instal·lat, aquest suport s’estendrà fins a l’abril del 2014. És convenient que, per motius de seguretat (per evitar que malware divers aprofiti els forats de seguretat descoberts en el SP2), tots els usuaris de Windows XP s’actualitzin al SP3.

D’altra banda, els integradors i fabricants de netbooks (úniques màquines que actualment es poden adquirir amb llicències de Windows XP) ja no podran usar aquest sistema operatiu per als seus equips més lleugers a partir del proper 22 d’octubre. La veterana versió del Windows va tornar a ser usada en aquesta mena de màquines arran de les deficiències que presentava Vista per a executar-se amb soltura en ordinadors amb un maquinari més aviat escàs. Aquests problemes foren resolts en Windows 7, que es va erigir ja des d’abans de ser llançat comercialment, en un digne successor de l’XP per oferir el rendiment adequat en els netbooks.

Copyleft 2009 www.imatica.org
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà www.imatica.org

Guillem Alsina