Microsoft es va veure obligada a retardar durant vint-i-quatre hores la disponibilitat de la beta pública del Windows 7

Compartir

Problemes amb la infraestructura dels servidors que allotgen els fitxers degut a la gran demanda, van forçar Microsoft a retardar la seva disponibilitat fins a poder reforçar els seus servidors, el que no li ha estalviat crítiques.


Redacció www.imatica.org – Des de Microsoft, i de forma pública i oficial, s’afirma que el gran interès generat entre l’audiència fou el culpable de què els servidors de la companyia de Redmond es col·lapsessin diverses vegades durant el divendres, dificultant fins a tal punt la descàrrega de la primera beta del Windows 7 que aquesta va haver de ser posposada per al gran públic durant vint-i-quatre hores, estant finalment disponible el dissabte dia 10 a la nit hora dels Països (tarda segons l’hora dels Estats Units).

De fet, la versió beta del Windows 7 ja estava disponible per als subscriptors de MSDN i TechNet, les xarxes per a professionals de la informàtica que ofereix Microsoft abans que per al públic en general, i fou la massiva descàrrega des d’aquestes xarxes la que va provocar el col·lapse.

Durant tota la tarda i nit del divendres 9 de gener, membres de la redacció de www.imatica.org estigueren vigilant coordinadament (encara que no en dedicació exclusiva) el lloc web que Microsoft havia preparat per a acollir la descàrrega pública, i en cap moment cap dels nostres components va aconseguir posar a descarregar la imatge del DVD.

Durant tota la tarda es van produir talls i es van poder apreciar alguns pics de gran lentitud, que en tot moment adduïm a la gran quantitat de peticions que estava suportant el lloc.

Sobre l’una de la matinada hora catalana, va aparèixer un missatge en el lloc web de Windows 7 i en el bloc oficial del sistema informant de les circumstàncies i de què la disponibilitat es suspenia sense nova data d’entrega, afirmant que s’estava treballant per reforçar la infraestructura dels servidors.

Fou en aquest moment en què ens vam decidim a buscar solucions alternatives, trobant en diversos llocs enllaços a fitxers BitTorrent que contenien la mateixa beta, i fins i tot una descàrrega directa des dels servidors de Microsoft. Malgrat tot, la gran lentitud ens va fer desistir.

Finalment, el dissabte dia 10 entre les deu i les onze de la nit hora catalana, s’anunciava la disponibilitat final de la beta del Windows 7, que ha pogut descarregar-se sense més problemes.

En el nostre lloc web vam seguir totes aquestes incidències en temps real, informant als nostres lectors amb un espai de temps realment petit a través de la nostra secció de breus.

Guillem Alsina