Microsoft frena la sagnia de l’Internet Explorer

Compartir

Per quart mes consecutiu, el navegador web de la companyia de Redmond guanya unes centèsimes en el mercat, invertint una tendència a la baixa que feia temps que durava.

Segons les darreres estadístiques de Net Applications que aquesta empresa fa públiques a través del seu servei Net Marketshare, l’Internet Explorer de Microsoft ha recuperat unes poques centèsimes de quota de mercat (el percentatge d’usuaris que empren aquest navegador, sobre el percentatge total d’internautes) per situar-se justament a la meitat dels usuaris.

Cal pensar que aquestes xifres es deuen a dos factors: el primer, que el mercat dels navegadors “alternatius” pot estar arribant a un límit temporal. Molts usuaris no es molesten en canviar el browser del seu sistema operatiu, emprant el que aquest ofereix per defecte (IE a Windows, Safari en Mac, …), ni busquen o volen sentir a parlar d’alternatives. Mentre Windows sigui clar dominador en el segment dels ordinadors, Internet Explorer sempre tindrà uns nombres raonablement bons.

El segon factor que podria entrar en joc aquí és el bon rendiment de l’IE 9, del qual no se n’ha tingut notícia d’errors de seguretat greus al contrari que en versions anteriors, ni crítiques tan severes com van patir els seus predecessors.

D’altra banda, Chrome segueix el seu inexorable avanç des de la tercera posició, menjant terreny al Firefox de Mozilla, que continua caient lenta però inexorablement. A aquest pas, li cedirà sens dubte, i en pocs mesos, el segon lloc al navegador de Google.

Safari també continua la seva tendència a l’alça, que materialitza molt a poc a poc però que gràcies a la qual, ja s’acosta al 10% dels usuaris quan fa un any no tenia ni el 7%.

Les estimacions de Net Applications són una de tantes que es realitzen al mercat. Els estudis d’altres empreses poden coincidir o diferir amb variacions més o menys grans.

 

Copyleft 2012 www.imatica.org
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà www.imatica.org

YCOM
Últimes entrades de YCOM (Veure'ls tots)
Etiquetes: