Microsoft i Nokia: els enemics dels meus enemics són els meus amics

Compartir

Telefonia mòbilAmbdues companyies han anunciat un acord en el camp de les aplicacions corporatives, que sembla dirigit a frenar l’expansió de BlackBerry, Apple i Android. El producte més espectacular d’aquesta aliança serà una futura versió del Microsoft Office Mobile per a la plataforma Symbian emprada per Nokia.

Aquesta imatge molt aviat podria ser veritatGuillem Alsina (guillem@imatica.org) – Fa molt de temps (encara que no en una galàxia molt llunyana), l’enfrontament en el sector dels telèfons mòbils i les PDA’s era tan simple com Palm OS (relegat més aviat a les PDA’s) contra Symbian (telèfons mòbils) i Windows Mobile/Windows CE (Microsoft contra tots buscant un lloc en el mercat). Durant aquests darrers anys el mercat s’ha complicat, diversificat i darrerament han aparegut nous jugadors que han contribuït a fragmentar-lo encara més i a complicar la situació. Per una banda tenim a BlackBerry, amb la seva plataforma propietària, Apple, amb el seu tancadíssim sistema operatiu i la seva reeixida gamma d’iPhones, i Android com a capdavanter de la llibertat molt prometedor, però que encara no ha explotat al 100% (els fabricants no estan aconseguint la cadència de llançaments promesa). Palm OS va desaparèixer, però s’ha reencarnat en el nou WebOS que encara és tota una incògnita.

Aquesta situació ha acabat desembocant en l’acord anunciat per Microsoft i Nokia, segons el qual aquestes dues rivals col·laboraran en el terreny de les aplicacions corporatives. Per part del fabricant finlandès, sembla que es busca clarament l’enfrontament amb BlackBerry; no en va, la companyia canadenca està arrasant aquests darrers anys en l’entorn corporatiu gràcies en primer lloc al seu servei de correu en temps real, imitat per tots els seus contendents, i en segon pels seus fiables terminals i els serveis extra que proporcionen, especialment aquells que enllacen els seus telèfons amb els serveis i aplicacions de Microsoft, àmpliament emprats en el món corporatiu.

Per part de Microsoft, la maniobra probablement anirà dirigida també a frenar a BlackBerry i Android però, sobretot, a l’iPhone d’Apple, l’ús com a terminal corporatiu del qual ha augmentat recolzat tant pels usuaris com per les companyies de la talla de SAP o Cisco Systems, que han dut al celebèrrim telèfon les seves solucions. Tot i que comprensible per part de Nokia per dotar a Symbian d’una arma poderosa contra els seus rivals, amb lògica l’única cosa que a un se li pot ocórrer sobre aquest tracte per a Microsoft és que, en principi, anirà en detriment de la companyia de Redmond… si no és que en els seus quarters generals disposen d’informació i dades que nosaltres, simples mortals, no posseïm.

Office Mobile per a Symbian???

Sense cap mena de dubte, el punt de l’acord que més crida l’atenció és el desenvolupament de les solucions ofimàtiques de Microsoft (Office Mobile) per als terminals corporatius de Nokia. Actualment, aquests vénen amb QuickOffice preinstal·lat, un paquet que permet veure i editar arxius de Word, Excel i PowerPoint, el mateix que permetran les Aplicacions ofimàtiques de la companyia de Redmond. Serà la primera vegada que la versió mòbil d’Office sigui portada a una altra plataforma diferent de Windows, i és quelcom que no deixa de ser xocant.

La veritat és que l’anunci de l’acord entre aquestes dues grans deixa més preguntes a l’aire de les que respon.

Un moment de la presentació de l'acord
Un moment durant la presentació de l’acord

Copyleft 2009 www.imatica.org
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà www.imatica.org

YCOM
Últimes entrades de YCOM (Veure'ls tots)