Microsoft KIN: crònica d’un fracàs

Compartir

WindowsEs rumoreja que només s’han arribat a vendre uns pocs centenars d’unitats als Estats Units, i la veritat és que Microsoft ha cancel·lat el seu desembarcament a Europa. Una mostra més de la lenta agonia de la companyia en el sector de la telefonia mòbil?

Guillem Alsina (guillem@imatica.org) – La companyia de Redmond no llançarà els seus telèfons socials KIN en el vell continent, i discontinuarà aquesta línia als Estats Units, malgrat que continua treballant amb Verizon Wireless (operadora que els comercialitzava) per tal de continuar venent les unitats romanents i continuar oferint suport tècnic i peces de recanvi als posseïdors d’aquests aparells.

El motiu adduït per Microsoft per a cancel·lar aquesta aventura ha estat centrar-se en el proper Windows Phone 7 els primers terminals dels quals haurien de veure la llum en dates properes a les festes nadalenques, una època propícia per als nous llançaments doncs les vendes augmenten en gran mesura per frenar-se a principis de gener.

Malgrat tot, aquesta explicació és poc creïble quan un projecte d’aquest tipus de ben segur que haurà costat una bona quantitat de diners, milions de dòlars (tant li fa especular amb la quantitat exacta, el fet és que poc no haurà costat), que ara se’n van per l’aigüera. A més, també tenim l’impacte que provocarà l’anunci en la imatge de Microsoft, ja de per si danyada per les habituals crítiques.

En el fons, la lluita per la supervivència en un sector -el de la telefonia mòbil- en el qual Microsoft cada dia compta menys, amb un percentatge de mercat davallant que ha disparat totes les alarmes a Redmond fins al punt que el mateix Steve Ballmer ha pres en persona les regnes de la divisió de mobilitat. A Microsoft li està passant quelcom semblant al què li va succeir a Palm al principi d’aquesta dècada, i que no és altra cosa que posar-se nerviosa davant l’empenta dels rivals, seguir un camí erràtic, i encadenar una errada estratègica darrere l’altra.

Windows 7 fou presentat en el passat Mobile World Congress celebrat al febrer, però per ser llançat al desembre. Llavors, a molts ja els va semblar una presentació excessivament avançada en el temps, doncs permetia a la competència estar al corrent del que faria la companyia de Redmond, malgrat que qui signa aquestes ratlles és de l’opinió que Microsoft només va presentar la “pell” del nou sistema, i que ara s’està encarregant d’omplir-la amb les entranyes, pel que en el moment del seu llançament encara ens podem esperar algunes sorpreses. Malgrat tot, és ben cert que l’avantatge atorgada als rivals pot ser letal per als nois de Steve Ballmer.

El fracàs del projecte KIN només pot ser vist com un símptoma més d’un malalt que, o molt canvien les coses, o podrem considerar com a terminal.

KIN One i Two

Copyleft 2010 www.imatica.org
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà www.imatica.org

Guillem Alsina