Microsoft l’ha encertat amb Outlook.com

Compartir

Google haurà de fer un bon esforç per renovar el seu Gmail i superar el nou servei de correu de la companyia de Redmond.

Outlook.com

Fa temps que em declaro un usuari convençut de Gmail. Hi tinc un compte cap al qual hi van a parar tota la resta de les meves bústies, de manera que -i com feien a la pel·lícula “el Senyor dels anells”- és un compte per dominar-los a tots.

El que em va atraure de Gmail és la seva senzillesa i rapidesa en l’operativa, dues qualitats que el fan un servei de correu a la web molt agradable. I crec que aquests mateixos motius que m’atrauen a mi són els mateixos que atrauen molts més internautes.

¿Per què no m’agrada Hotmail? ben senzill: interfície carregosa, colors i tons poc agradables a la vista, i un funcionament que no titllaré en absolut de poc intuïtiu, però que em resulta més efectiu a Gmail. El rendiment també el trobo superior amb el servei de Google.

Però el nou Outlook.com em sembla que em pot seduir de la mateixa manera que ja ho va fer Gmail anys enrere, i encara millor. La interfície em sembla més ràpida, llueix força més neta i, faltant-me encara explorar-ne totes les funcionalitats amb més deteniment, si no hi ha res que em faci tirar enrere, puc considerar a mitjà termini el canvi de plataforma en el correu.

Com ja vaig dir ahir en l’article que vaig escriure anunciant la posada en marxa d’Outlook.com, Microsoft ha integrat en aquest servei una sèrie d’eines com la compartició de continguts amb Facebook i Twitter, i la videoconferència a través de Skype, tots ells de primera línia.

Difícilment ho hauria pogut fer més bé, és clar que ha comptat amb la col·laboració de totes les “forces vives” de la Xarxa de xarxes, amb les quals ha format una mena de “pinça anti-Google”.

És ben palès que a Outlook.com encara li queda força camí fins poder dir que ha triomfat, i que això dependrà de la recepció que tingui entre el públic, però trumfos no li manquen. Al respecte, tinc un parell de preguntes: si no supera Gmail, es considerarà que ha fracassat? I què podem esperar a partir d’ara de Google per respondre-hi?

 

Copyleft 2012 www.imatica.org
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà www.imatica.org

Guillem Alsina
Etiquetes: