Microsoft llança eina online per crear apps per a Windows Phone

Compartir

No requereix de coneixements en programació per al seu ús, de manera que qualsevol internauta amb una idea per a una app la pot utilitzar, o un desenvolupador per a crear el codi font base i després modificar-lo amb les seves eines de programació.

Windows Phone App Studio és el nom de la nova eina en línia de creació d’apps mòbils simples per a Windows Phone 8, basant-se en plantilles a partir de les quals es personalitzen les funcionalitats i l’aspecte.

La utilitat permet crear un projecte d’app i afegir-li funcionalitats predefinides i personalitzar-les per mitjà de l’addició de fonts de dades com ara feeds de Twitter o galeries d’imatges.

La utilitat en funcionament

La utilitat en funcionament

Un cop tinguem la nostra app dissenyada, podrem triar entre publicar-la directament a la Windows Phone Store, descarregar-la al nostre telèfon, o bé descarregar-ne el codi font per seguir modificant-lo des d’un entorn de desenvolupament.

Per això, aquesta utilitat pot ser aprofitada tant per programadors novells o persones sense cap coneixement de programació però amb una idea per a una app, com per desenvolupadors amb experiència per tal de construir la base de la seva app i després modificar-la amb un entorn de desenvolupament tradicional en local per acabar d’adaptar-la a les seves necessitats i preferències.

Per usar aquest servei online, només fa falta tenir un compte de Microsoft, cosa que ja tenen totes les persones posseïdores d’una adreça de correu electrònic @outlook.com o @hotmail.com .

Paral·lelament, Microsoft també ha anunciat la simplificació del procés de registre d’un terminal de desenvolupador, així com l’entrada en servei d’un xat d’assistència als desenvolupadors, a través del qual -i parlant amb personal de Microsoft- es podran resoldre dubtes i obtenir ajuda tècnica.

Aquesta darrera facilitat entrarà en servei en anglès i xinès, i és esperable que més endavant estigui disponible també en altres idiomes com el francès o el castellà, malgrat que és molt poc probable (per no dir impossible) que ho arribi a estar en català.

De moment, Windows Phone App Studio es troba en línia en fase beta, ja accessible públicament i sense restriccions, malgrat que és esperable una millora i ampliació de funcionalitats en el futur.

 

Copyleft 2013 El Mur Tecnològic
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà El Mur Tecnològic

Guillem Alsina
Etiquetes: